Åby vann mot Skövde IBF
Montage
Matchrapport

Åby besegrade Skövde med 9-7

ANNONS

Hemmalaget Åby tog hem segern mot Skövde i division 1 Mellersta herr. 9-7 (5-0, 2-3, 2-4) slutade matchen på lördagen.

– Vi startade bra och var på hugget och framförallt vann vi returer framför motståndarmålet. Vi går ifrån rejält och leder matchen med 7-1. Då har Skövde allt att vinna och går systematiskt framåt och lyckas med taktik och bra avslut. Att vi vinner med 9-7 sedan var trots siffrorna inte någon jättestress, vi vinner säkert men Skövde visar att man kämpar till slutet. Skönt att vinna, göra mycket mål. Sen en del att jobba vidare med vilket är bra för kommande vecka, kommenterade Åbys tränare Mikael Rondahl.

Åby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Jonathan Pegler, två mål av David Eriksson och ett mål av Albin Rondahl. I andra perioden var det i stället Skövde som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 7-3.

Skövde var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 men Åby kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Simon Hultman gjorde tre mål för Skövde och två assist och Jacob Isaksson stod för fyra poäng, varav två mål. Jonathan Pegler och Albin Rondahl gjorde två mål och ett assist var för Åby.

Det här betyder att Åby är kvar på tredje plats, och Skövde stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match möter Åby Torshälla hemma på lördag 4 november 14.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare

Den här artikeln handlar om: