Hälsinggården vann mot Sandvikens AIK

Seger för Hälsinggården med 6-4 mot Sandvikens AIK

Hälsinggården vann mötet i division 1 västra Svealand herr på hemmaplan mot Sandvikens AIK, med 6-4 (2-2, 2-1, 2-1).

– Idag gör vi en väldigt fin match. Vi jobbar hårt för varandra och sätter försvarspelet bra. Riktigt kul att se våra juniorer ta för sig och visa vilka duktiga innebandyspelare de är, kommenterade Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström efter matchen.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström om matchen:

– En tung förlust där vi stundtals spelar fantastisk innebandy med fart och mycket lösningar blandat med spel där vi uppträder osäkert vilket vi måste problemlösa kring. Det finns inget annat än att komma igen, nästa match redan på söndag mot Borlänge hemma.

Sandvikens AIK tog ledningen efter 4.03, genom Oscar Wedmark på pass av Eric Sjöstrand.

Hälsinggården kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.21 gjorde Joel Nordström mål framspelad av Emil Stenberg.

Laget tog ledningen efter 9.34.

Sandvikens AIK kvitterade till 2-2 efter 14.55, genom Eric Sjöstrand framspelad av Alexander Köijer.

Sandvikens AIK gjorde också 2-3 efter 10.15 i andra perioden när Sigge Kärnström hittade rätt framspelad av Arvid Berlin.

Hälsinggårdens Simon Holmqvist gjorde 3-3 efter 11.21 på pass av Erik Erickson.

Joel Nordström gjorde dessutom 4-3 efter 16.26 framspelad av Emil Mikaelsson.

Hälsinggården utökade ledningen, återigen genom Simon Holmqvist efter 3.31 i tredje perioden.

Adam Ström reducerade dock för Sandvikens AIK med bara fyra minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Hälsinggården kunde dock avgöra till 6-4 med 26 sekunder kvar av matchen genom Jesper Rosendahl.

Hälsinggården ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Sandvikens AIK ligger på elfte plats.

I nästa match, söndag 29 oktober, har Hälsinggården Kais Mora borta i Idre Fjäll Arena 16.00, medan Sandvikens AIK spelar hemma mot IBF Borlänge 15.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0