FBI Tullinge spelade lika mot Salem

Efterlängtad poäng för Salem – steg åt rätt håll mot Tullinge

Salem har haft en tuff period med fem raka förluster i division 1 östra Svealand herr. Men borta mot Tullinge bröts den tuffa sviten. Det blev 7-7 (2-3, 4-2, 1-2, 0-0) i matchen i Tullingehallen, och åtminstone en poäng för Salem.

Tullinges sportchef Jacob Ericson tyckte till om matchen:

– Vi startar matchen riktigt svagt och bjuder Salem på en tremålsledning. Därefter höjer vi oss men utan att riktigt få matchen dit vi vill. Självklart skönt att vi lyckas kvittera sent och därmed är fortsatt obesegrade men i det stora hela känns det som två tappade poäng.

Inför matchen hade Tullinge tagit fem raka segrar, men åkte nu på första poängförlusten.

Det var sjätte matchen i rad utan seger för Salem.

Salem tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 32 sekunder genom Adam Piehl, och gick upp till 0-3. Tullinge kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Salem dock ryckt åt sig ledningen med 2-4. Tullinge förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Salem hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

Förlängningen blev mållös.

Tullinges Anton Andersin stod för ett mål och fyra assists och Calle Heinby gjorde två mål och ett målgivande pass. Viktor Juote gjorde tre mål och spelade fram till ett mål och Adam Piehl gjorde två mål och en assist för Salem.

Tullinge stannar därmed i serieledning, och Salem på elfte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 28 oktober. Då möter Tullinge Täby FC i Tullingehallen 13.30. Salem tar sig an Värmdö hemma 15.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem