Svenska Cupen

Dramatik när ett spökmål kanske avgjorde åttondelsfinalen?

Åttondelsfinalen i Svenska Cupen mellan Thorengruppen och Sundsvall gick till förlängning där ett omdiskuterat mål avgjorde.

Det blev dramatiskt värre när Thorengruppen gick vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Sundsvall vann det första mötet med 9-8 så det allsvenska laget behövde bara ta en poäng mot SSL-laget från Umeå för att gå vidare.

Med tio minuter kvar att spela av matchen kvitterade Sundsvall till 3-3 och var då i kvartsfinal. Man hade sedan chansen att ta ledningen för första gången i powerplay men skapade inga vassare lägen. Istället tog Thorengruppen time out när Sundsvall blev fulltaliga och spelade 6 mot 5. Då lyckades Axel Hjälm få in bollen i mål till 4-3 med drygt två minuter kvar. Ett mål som betydde att Sundsvall vann matchen och att en sudden fick avgöra vilket lag som skulle gå vidare.

I sudden blev det sedan en väldigt intensiv sekvens när Thorengruppen kontrade men passade fel så att Sundsvall istället kunde kontra. Sundsvall var så när att få till en drömvändning men diagonalpassningen missade precis bladet på mottagaren. Istället kontrade Thorengruppen igen och domarna dömer mål trots vilda protester från Sundsvallsspelarna, som hävdar att bollen tog i ribban. Men det dömdes mål och Thorengruppen gick vidare till kvartsfinal där Falun väntar.

Se alla målen i klippet ovan samt sista sekvensen och en inzoomad slowmotion på målet.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Växjö vann klart borta mot Thorengruppen