IBK Genarp förlorade mot Vetlanda

Vetlanda vinnare mot Genarp – kvitterade och avgjorde sent

Först kvitterade Filip Lingmerth i slutminuterna och sen avgjorde William Park i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 9-8 (2-2, 3-2, 3-4, 1-0) för Vetlanda mot Vetlanda i division 1 södra Götaland herr.

William Park stod för Vetlandas avgörande mål 4.55 in i förlängningen.

Det här innebär att Vetlanda nu har fyra segrar i följd i division 1 södra Götaland herr.

Genarp började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 50 sekunder slog Wiggo Hanson till framspelad av Jesper Björkquist.

Vetlanda kvitterade till 1-1 efter 6.13, genom Filip Lingmerth på pass av William Park.

Genarp tog ledningen på nytt efter 8.59, när Joel Olsson fick träff framspelad av Wiggo Hanson.

Vetlanda kvitterade till 2-2 efter 12.25, när Filip Ekman slog till på pass av William Park.

I andra perioden var det Vetlanda som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

I tredje perioden var det Genarp som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 4.55 innan Vetlanda också avgjorde till 8-9. Stor matchhjälte blev William Park, framspelad av Malcolm Kvarnvik.

William Park gjorde två mål för Vetlanda och spelade fram till två mål och Malcolm Kvarnvik hade fyra assists. Wiggo Hanson stod för fyra poäng, varav tre mål för Genarp, Jesper Björkquist gjorde två mål och totalt fyra poäng och Joel Olsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Vetlanda ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Genarp är på sjätte plats.

Vetlanda tar sig an Malmhaug i nästa match borta lördag 28 oktober 15.15.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen