Sandvikens AIK förlorade mot Vaksala SK IBK

Sandvikens AIK föll med 3-5 mot Vaksala

Sandvikens AIK förlorade på hemmaplan i division 1 västra Svealand herr mot Vaksala, med 3-5 (1-1, 0-2, 2-2).

– En jämn match som innehöll tight spel med många närkamper. Förutom 6-7 minuter i andra perioden där vi hamnar i stress av olika orsaker så gör vi en bra match. Vi skjuter många skott i sista perioden och är nära en kvittering i slutet. Vaksala gör 5-3 i öppen kasse. Vi får i vanlig ordning analysera matchen och ta nya tag helt enkelt, tyckte Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström, efter matchen.

Första perioden var jämn. Sandvikens AIK inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Köijer efter 14.18, men Vaksala kvitterade genom Hugo Svensson bara 20 sekunder senare. I andra perioden var Vaksala starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Simon Alm och Gabriel Oredsson. Efter 8.08 av matchen kunde Tony Winberg göra 2-3 för Sandvikens AIK.

Vaksala utökade ledningen på nytt genom Isak Åslund efter 10.29 i tredje perioden.

Sandvikens AIK reducerade dock till 3-4 genom Oscar Wedmark när bara en minut återstod att spela, och gav matchen spänning sista 39 sekunderna.

Vaksala kunde dock avgöra till 3-5 med en sekund kvar av matchen genom Gabriel Oredsson.

Sandvikens AIK har två vinster, en oavgjord och två förluster och 23–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vaksala har fyra vinster och en förlust och 31–22 i målskillnad.

Sandvikens AIK har nu sex poäng och Vaksala har elva poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa omgång har Sandvikens AIK Hälsinggården borta i Lugnet, onsdag 25 oktober 19.45.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala