IBK Dalen vann mot IBF Falun Utveckling

Femte raka för Dalen efter seger mot IBF Falun Utveckling

Formen är bra just nu för Dalen. På söndagen kom femte raka segern i Allsvenskan norra herr, 17-3 (3-1, 7-0, 7-2), hemma mot IBF Falun Utveckling. Det innebär att IBF Falun Utveckling åkte på femte raka förlusten.

Dalens tränare Linn Lundström:

– Ännu en bra insats från oss där vi styr matchen från start till slut, även om jag tycker att Falun var bättre än resultatet visar. De skapade en del farliga chanser både på spelvändningar och genom att spela sig förbi vår press, men lyckades inte förvalta lägena. Vi tar med oss att vi återigen är svårstoppade och jag gläds åt att alla jobbar hårt för att göra en bra prestation matchen igenom, trots att det rinner iväg målmässigt. Det kommer att vara viktigt hela säsongen!

I första perioden var det Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var Dalen starkast och gick från 3-1 till 10-1 genom två mål av Fredrik Edholm, två mål av Felix Forslund, ett mål av Pär Forsman, ett mål av Jacob Mäkeläinen och ett mål av Emil Wiklund. Dalen var långt ifrån nöjt där. Dalen vann också tredje perioden 7-2 och matchen med hela 17-3.

Alexander Hedlund gjorde två mål för Dalen och spelade dessutom fram till tre mål, Vilmer Åsenstam stod för två mål och tre assists, Emil Wiklund gjorde tre mål och ett målgivande pass och Pär Forsman gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Dalen ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan IBF Falun Utveckling ligger på elfte plats.

I nästa omgång har Dalen RIG Umeå borta i Thoren Arena, fredag 27 oktober 18.30. IBF Falun Utveckling spelar hemma mot Skälby söndag 29 oktober 16.15.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC