Varla IBK vann mot IBF Backadalen
Montage
Matchrapport

Varla vinnare mot Backadalen – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Matchen i division 1 västra Götaland herr mellan hemmalaget Varla och gästande Backadalen var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där Varla spikade segerresultatet, 5-4 (0-1, 2-1, 2-2, 1-0). Stor matchhjälte med bara 44 sekunder kvar i förlängningen blev Linus Andersson som satte det avgörande målet.

Varlas tränare Daniel Bystedt kommenterade matchen:

– Tyvärr startar vi matchen trögt och gör en dålig första period. Jag tycker sedan att vi höjer oss och gör det mestadels bra resterande delen av matchen. Avsaknad av skärpa gör att vi inte lyckas stänga matchen, och Backadalen kan komma tillbaka efter att ha utnyttjat våra individuella misstag. Trots att vi gör en bra förlängning och tar med oss bonuspoängen känns det såklart som en tappad pinne.

Backadalen började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.38 slog William Jansson till framspelad av Reed Hearns. Efter 8.43 i andra perioden nätade Isak Ehrinton, på pass av Johannes Windsand och kvitterade för Varla.

Isak Ehrinton gjorde dessutom 2-1 efter 13.52 framspelad av Linus Andersson.

Backadalens Ville Lindberg gjorde 2-2 efter 18.40 framspelad av Linus Ferm.

Varla gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-2 till 4-2, målen av Johannes Windsand och Oliver Olsson.

Backadalen reducerade och kvitterade till 4-4 genom två mål av Ville Lindberg. Det sista målet kom med 3.28 kvar att spela. I förlängningen tog det 4.16 innan Varla avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Linus Andersson, framspelad av Gustav Carlsson.

Ville Lindberg gjorde tre mål för Backadalen och Linus Ferm hade tre assists.

Varla har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 22–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Backadalen har fem förluster och 22–42 i målskillnad.

Backadalen har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Varla har nio poäng.

I nästa match möter Varla Mölndals IBF hemma på torsdag 26 oktober 20.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: