IBK Hudik förlorade mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Tre klara poäng för IBF Borlänge mot IBK Hudik

ANNONS

IBF Borlänge vann på bortaplan mot IBK Hudik i division 1 västra Svealand herr med klara 8-3 (0-0, 3-1, 5-2).

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson kommenterade matchen:

– Vi gör en bra match defensivt. Sen slarvar vi lite och släpper upp dem till 3-4 för att därefter höja oss igen. Vi gör några fina mål idag. De tar keepern tidigt och vi gör två i öppen kasse så resultatet speglar inte helt matchen. Men det är starkt att slå serieledaren på bortaplan. Vi laddar snabbt om för hemmafighten på tisdag mot gästande Hagfors.

Den första perioden slutade mållös. IBF Borlänge tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.24 genom Alexander Hedberg, och gick upp till 0-2 innan IBK Hudik svarade.

Slutresultatet blev 1-3 i IBF Borlänges favör. Även i tredje perioden var det IBF Borlänge som var starkast. Laget vann perioden med 2-5 och matchen med 8-3.

IBF Borlänges Oskar Backlund stod för tre poäng, varav ett mål och Teo Fogde gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Oskar Fahlberg hade tre assists för IBK Hudik.

IBK Hudik har tio poäng och IBF Borlänge har nio poäng efter fem omgångar.

IBF Borlänge tar sig an Hagfors i nästa match hemma tisdag 24 oktober 19.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: