Ledberg förlorade mot IBK Lidköping

IBK Lidköping utklassade Ledberg på bortaplan

IBK Lidköping dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Ledberg i division 1 Mellersta herr med hela 9-2 (2-0, 3-1, 4-1).

IBK Lidköpings tränare Jonas Olsson kommenterade matchen:

– Lite segstartade idag efter derbyt i torsdags. Men skönt att vi kan växla upp och göra vad som krävs för att plocka med oss poängen hem till Lidköping.

Därmed har IBK Lidköping vunnit fyra matcher i rad i division 1 Mellersta herr.

I början av matchen var IBK Lidköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tom Sällberg och Gustav Jonsson. Det var bara början för IBK Lidköping. Även i andra perioden var det IBK Lidköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-5.

IBK Lidköping vann också tredje perioden 1-4 och matchen med hela 9-2.

IBK Lidköpings Oscar Garyd stod för fyra poäng, varav tre mål, Marcus Nilsson gjorde ett mål och två assist och Gustav Jonsson gjorde tre mål för.

Ledberg har en vinst och fyra förluster och 23–42 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att IBK Lidköping ligger på andra plats i tabellen, och Ledberg är på tionde plats.

Ledberg möter IBF Västerås i nästa match borta lördag 28 oktober 13.00. IBK Lidköping möter samma dag IBF Norrköping borta.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping