CL98IC A vann mot FBC Karlskrona

CL98IC A vinnare mot Karlskrona – avgjorde i förlängningen

CL98IC A:s väg till seger mot Karlskrona hemma i division 1 södra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (2-0, 2-1, 0-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara 38 sekunder kvar i förlängningen blev William Borén som satte det avgörande målet.

CL98IC A:s assisterande tränare Mattias Borén kommenterade matchen:

– En match vi ska stänga de första två perioderna, men Karlskrona straffar oss bra när vi gör misstag. Vi missar för många lägen, men tar ändå med oss två poäng inför nästa hemmamatch nu på lördag mot Gransholm.

I början av matchen var CL98IC A starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Hannes Slöjdare och Hugo Gyllensten. CL98IC A gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Filip Gustafsson och William Borén.

Med 2.22 kvar att spela av perioden kunde Ture Håkansson göra 4-1 för Karlskrona. Karlskrona reducerade igen efter 14.03 i tredje perioden genom Melker Rigbo framspelad av Ture Håkansson.

Efter 15.25 i tredje perioden reducerade Karlskronas Simon Brander på nytt på pass av Patrik Werner.

15.42 in i tredje perioden slog Jonah Alfzon till framspelad av Aladin Hindawi och kvitterade för Karlskrona.

I förlängningen tog det 4.22 innan CL98IC A avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev William Borén, på pass av Jonathan Ronsten.

CL98IC A:s Hannes Slöjdare stod för ett mål och två assists.

CL98IC A har nu åtta poäng och Karlskrona har sex poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Nästa motstånd för CL98IC A är Gransholm. Lagen möts lördag 21 oktober 12.00 i SBB Arena.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga