Hovshaga AIF förlorade mot Gransholms IF

Förlängningsavgörande när Hovshaga föll mot Gransholm

Hovshaga lyckades inte ta hem segern Gransholm på hemmaplan i division 1 södra Götaland herr utan föll efter förlängning. Matchen var lika, 5-5, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Gransholm. Slutresultatet blev 5-6 (1-2, 1-1, 3-2, 0-1).

– Första perioden var vi på tok för statiska. Inga hot och ingen rörelse. I andra och tredje ser det betydligt bättre ut. Varje gång vi kvitterar så får Gransholm in ett ledningsmål strax efter. De får momentum och energi av det och vi får jag hela matchen. Bara att gratulera Gransholm till två poäng så får vi försöka ta alla i Gemla, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Viktor Henningsson slog till 1.31 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

I första perioden var det Gransholm som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

Efter 15.22 i andra perioden nätade Gustav Åberg återigen, på pass av Axel Torstensson och gav Gransholm ledningen. Hovshaga hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.31 innan Gransholm avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Viktor Henningsson, framspelad av Melvin Fagerberg.

Gransholms Casper Jonsson hade tre assists.

Hovshaga har tre vinster och två förluster och 31–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gransholm har två vinster och tre förluster och 24–32 i målskillnad.

Det här betyder att Hovshaga nu ligger på andra plats i tabellen, och Gransholm är på nionde plats.

Hovshaga tar sig an Åstorp/Kvidinge i nästa match borta lördag 21 oktober 15.00.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga