Foto: Leif Andersson och Adam Troy
Allsvenskan (Dam)
Hetaste matcherna under söndagens roadtrip
ANNONS

Innebandymagazinet Christian Svensson har plockat ut de hetaste matcherna i Damallsvenskan plus tippat alla 15 matcher.

I helgen är det en superhelg för alla Damallsvenskan älskare. Säsongens andra roadtrip skall avgöras och det spelas hela 32 matcher under lördagen och söndagen. Som bekant möter lagen i södra och västra serien varandra under roadtripen samt att norra serien möter den östra. Detta är säsongens andra roadtrip av totalt fyra. 

Nedan har Innebandymagazinets damexpert plockat ut de fem hetaste matcherna under söndagen samt att han har tippat alla 15 matcher. 

Täby FC - IBF Dalen
Detta är inte någon toppmatch på något sätt men en väldigt intressant match ändå. Båda dessa lag är ju farmarlag och plantskola för respektive huvudlag. Täbys förstalag ligger ju i SSL medan Dalens huvudlag ligger även det i norra serien. Med tanke på att de är just farmarlag har man inte så stor koll på vad det är för spelare som spelar här från match till match då det kan vara både förstärkt eller försvagat med spelare till eller ifrån huvudlaget. Men förutom att det kan dyka upp spelare med lite stjärnglans är det även två lag som tippas få det svårt att klara sig kvar så det är viktiga poäng som står på spel. Dalen känns som om de har snäppet vassare trupp så de får ta på sig favoritskapet här.  

Lindome IBK - FBC Katrineholm
Två lag som blandat och gett en del inledningsvis men som på det stora hela gjort en bra start på säsongen. Lindome chockstartade med att slå storfavoriterna Jönköping och känns som något hetare än Katrineholm. Hade jag tippat denna match förra veckan hade jag resonerat mig fram till att Katrineholm har bättre trupp på pappret. Men tidigare i veckan presenterade Lindome en riktigt bra förstärkning i Sanna Browaldh som återvänder till moderklubben efter nio år på vift med spel i SSL bland annat med IBK Göteborg. Så nu tror jag inte längre på en Katrineholmseger utan Browaldh kommer visa vägen till en stabil hemmavinst. 


 

Lindås IBK - Västerås IBS
Här har vi en repris av förra säsongens SSL-kval då de båda möttes i runda ett. Men båda lagen har haft en trasslig start på säsongen och bara vunnit varsin match de tre första omgångarna. Lindås har haft svårare lottning men inget av lagen kan vara nöjda med bara tre poäng på sina tre första matcher. Till Västerås försvar så har man tappat lite under silly season medan Lindås är minst lika starka i år som förra säsongen. Så om dessa båda vill vara med och slåss om en kvalplats igen så bör man ta tre poäng här. Det kommer bli en väldigt jämn match men jag tror att Lindås kommer att dra det längsta strået.  
 

RIG Umeå IBF - Storvreta IBK 
RIG har alltid vunnit Allsvenskan Norra förutom ifjol då IBK Dalen knäppte dem på näsan. Storvreta siktar på att vinna Allsvenskan Östra för första gången, så här möts ett bevisat topplag mot ett som vill vara det. Ska Storvreta ta klivet upp till SSL så måste man kunna slå ett lag av RIG:s kaliber så det ska bli väldigt intressant att se hur det går i denna match. Den känns oerhört oviss och spännande och även om det bara är en match i mängden inledningsvis så tycker jag ändå att det är en värdemätare för Storvreta om de har i ett SSL-kval att göra eller inte. Här kommer det dock inte räcka för Storvreta att SSL-nyförvärven går i bräschen utan även andra- och tredjefemman måste leverera om det ska bli poäng. Storvreta kommer nog inte gå poänglösa från denna match men jag tror heller inte att de kommer ta tre poäng.    

Alunda IBF - IBK Dalen
Om Storvreta får en värdemätare i matchen ovan så gäller samma sak för Alunda här. Jag vet inte riktigt var jag har Alunda denna säsong efter att man tappat sin poängdrottning till SSL, där hon gör succé i Mora. Under förra roadtripen så både vann och förlorade Alunda med uddamålet mot topplag i norra serien. Nu möter man det bästa topplaget i norra så nu är det lite upp till bevis. Dalen ska vinna denna match med ett par bollar men Alunda är ett riktigt starkt kollektiv så det kan bli rätt tufft för Dalen att ta med sig alla tre poäng hem. Hade jag bara haft tid att se en match under söndagen hade jag definitivt valt denna match. 

Så slutar alla söndagens matcher

11:00  Lillån IBK - Craftstadens IBK Oskarshamn 6-4  
12:00  Huddinge IBS - Växjö IBK  2-6 
12:00  Umeå City IBF - IBF Falun Utveckling 5-3   
12:00  AIK IBF - Sundsvalls IBF 4-6   
12:30  Täby FC - IBF Dalen 3-5   
13:00  Gamla Stan IBK - Tyresö Trollbäcken IBK 6-3  
13:00  IBK Luleå - Nacka IBK    2-9
13:30  Älvsjö AIK IBF - Örnsköldsvik IBK 5-4
14:00  Telge SIBK - Olofströms IBK  8-1  
14:00  Lindome IBK - FBC Katrineholm 7-3   
14:00  Fristads GoIF - Skoghalls IBK   2-12 
14:30  Lindås IBK - Västerås IBS 5-4 sd
15:00  RIG Umeå IBF - Storvreta IBK   5-5
16:00  Alunda IBF - IBK Dalen 4-8   
16:00  FBC Partille - GS 86 AIF 9-3
 

Alla matcher går att se på InnebandyTV

Den här artikeln handlar om: