Bergs IK vann mot Craftstaden

Johanna Zetterholm matchhjälte när Bergs IK vann mot Craftstaden

Bergs IK tog till slut hem segern mot Craftstaden i matchen hemma i Ljungsbro Sporthall på lördagen. Johanna Zetterholm slog till med bara två sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål. Matchen i Allsvenskan västra/södra dam slutade 6-5 (1-0, 0-3, 5-2).

Bergs IK tog ledningen efter 14.08, genom Johanna Zetterholm. Craftstaden förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 1-3.

I tredje perioden var det i stället Bergs IK som hade greppet. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 6-5.

Craftstadens Elna Olsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Bergs IK har tre segrar och två förluster och 22–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Bergs IK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Craftstadens tredje uddamålsförlust.

Bergs IK har nu åtta poäng efter fem spelade matcher, medan Craftstaden har fyra poäng efter fyra matcher.

Lördag 28 oktober 13.00 spelar Bergs IK borta mot Skoghall. Craftstaden möter Lillån IBK borta i Idrottshuset söndag 15 oktober 11.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1