Foto: Adam Troy och AC.Kårhag
Allsvenskan (Dam)
Hetaste matcherna under lördagens roadtrip
ANNONS

Innebandymagazinet Christian Svensson har plockat ut de hetaste matcherna i Damallsvenskan plus tippat alla 16 matcher.

I helgen är det en superhelg för alla Damallsvenskan älskare. Säsongens andra roadtrip skall avgöras och det spelas hela 32 matcher under lördagen och söndagen. Som bekant möter lagen i södra och västra serien varandra under roadtripen samt att norra serien möter den östra. Detta är säsongens andra roadtrip av totalt fyra. 

Nedan har Innebandymagazinets damexpert plockat ut de fem hetaste matcherna under lördagen samt att han har tippat alla 16 matcher. 

AIK IBF - Örnsköldsvik IBK
Här hittar vi ett möte mellan fjolårets SSL-kvallag som båda har inlett årets säsong svagt. Ö-vik har bara spelat in tre poäng medan AIK lyckats få in ett mer poäng på kontot. Så för tillfället luktar det inte kval upp till SSL igen för dessa båda, vilket gör att detta möte blir extra viktigt. Båda lagen vill såklart hålla till i toppen och då måste båda vinna denna match vilket blir en härlig twist. Jag skulle säga att AIK har det bästa laget på pappret men Ö-vik har fått igång mer poängspelare så det tror jag kommer bli en avgörande faktor i detta möte. 

Lillån IBK - Jönköpings IK
En nykomling mot en storfavorit till att gå upp till SSL igen kan väl knappast vara någon het match? Men det är precis det som det är. Lillån som fick en jättesen friplats till Allsvenskan har charmat alla inledningsvis med sitt respektlösa och rakt mot mål spel. Faktum är att båda lagen ligger tvåa i respektive serie men Lillån har spelat in en poäng mer. De flesta tror nog att detta kommer bli en superenkel vinst för stora starka JIK men det kan jag garantera att det inte kommer att bli. Tvärtom så tror jag faktiskt att Lillån kommer att vinna. Lillån var nära att stå för århundradets skräll i Svenska Cupen men föll på målsnöret. Men det som man gjorde bra i cupen var att man inte förlorade mot SSL-lag utan man spelade riktigt bra mot dem. Jönköping är så nära ett SSL-lag man kan komma i Allsvenskan så jag är övertygad om att det kommer passa Lillån alldeles utmärkt. Håll ett extra öga på Jessica Carlsson i hemmalaget och Mira Markström i bortalaget, två spelare som är värda entrépengen.  



FBC Partille - Skoghalls IBK
I matchen ovan så möttes de båda tvåorna i södra och västra serien och här har vi istället de båda ettorna som ställs mot varandra. Två lag som båda har siktet inställt på ett SSL-kval i vår och två lag som definitivt har kapaciteten för att lyckas med sin målsättning. Jag skulle säga att Skoghall har det spetsigare laget av de båda medan Partille är ett mer homogent laggbygge över tre femmor. Det kommer smälla rejält i varje närkamp och det kommer tas i lite extra mycket i varje löpduell. Detta är enda gången som dessa två möts denna säsong och då vill man sätta sig i respekt i fall att man kommer att mötas i ett SSL-kval senare. Detta är lördagens absoluta höjdpunkt och extra roligt kommer det bli för alla som håller på Skoghall för Frida Swahn kommer leda dem till en viktig seger.     

Umeå City IBF - Storvreta IBK
Detta är också ett intressant möte som vid en första anblick ser ut som en tokenkel seger för SSL-jagande Storvreta mot ett lag som spelade i Dam1an förra säsongen. Men det räcker att ta en kedja från City så har den mer SSL-rutin än hela Storvretas lag tillsammans. Umeålaget består av gamla avdankade SSL-spelare som fortsatt att spela tillsammans trots att de passerat 30-strecket. Så att möta City på hemmaplan där chansen att alla spelare är med är ingen lätt uppgift för något av lagen i de båda serierna. Skulle nästan kunna kalla City för någon form av ett Umeå All Star lag med profiler från både IKSU och Dalen. Men trots det ska Storvreta vinna med ett par bollar men det kommer inte att bli lätt. Amanda Ljunggren kommer få dra ett stort lass i vanlig ordning om Storvreta ska gå vinnande ur denna duell. 

Älvsjö AIK IBF - Sundsvalls IBF
Här möts två lag som tippas hamna straxt under topplagen i respektive serie och efter inledningen på säsongen har båda visat att de kommer vara att räkna med. Faktum är nog att båda visat så pass mycket att de inte bara kommer hamna under topplagen utan faktiskt kommer kriga med topplagen om de ädlaste valörerna. Sundvall var en besvikelse förra säsongen men verkar fått ordning på grejerna nu. Det är två lag med bra försvar som möts så skulle tro att det blir en målsnål tillställning där ingen lag kommer leda med mer än två mål någon gång. Omöjligt att tippa vilket lag som är det starkaste så skulle nog dra till med att denna slutar med delad pott efter en mållös sudden.   

Så slutar alla lördagens matcher

12:00  AIK IBF - Örnsköldsvik IBK   3-5
13:00  Bergs IK - Craftstadens IBK Oskarshamn  3-7  
13:00  Lillån IBK - Jönköpings IK  5-4  
13:00  RIG Umeå IBF - IBF Falun Utveckling 8-3  
14:00  Lindås IBK - FBC Katrineholm 5-4   
14:00  Lindome IBK - Västerås IBS 3-4 sd   
15:00  Huddinge IBS - Olofströms IBK  5-7  
15:30  Täby FC - IBK Dalen   3-9
15:45  Älvsjö AIK IBF - Sundsvalls IBF  3-3  
16:00  Gamla Stan IBK - Nacka IBK  3-6 
16:00  IBK Luleå - Tyresö Trollbäcken IBK   3-5 
16:00  Umeå City IBF - Storvreta IBK  2-6  
16:00  Alunda IBF - IBF Dalen 8-3
16:30  Fristads GoIF - GS 86 AIF 4-7  
16:45  Telge SIBK - Växjö IBK   6-3
17:00  FBC Partille - Skoghalls IBK 6-8

Alla matcher går att se på InnebandyTV

Den här artikeln handlar om: