Farsta IBK vann mot Ekerö IK

Farsta segrade efter förlängning mot Ekerö IK

Matchen mellan Farsta och Ekerö IK i division 1 östra Svealand herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Farsta avgöra till 7-6 (3-3, 1-0, 2-3, 1-0). Nisse Thomasson blev matchhjälte för Farsta med sitt mål blott 34 sekunder in i förlängningen.

Farstas sportchef Christian Bondestad kommenterade matchen:

– Var riktigt skönt att vi trots ett surt insläppt mål i fulltid hittar tillbaka och avgör i förlängningen. Viktiga poäng i en jämn serie!

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Farsta gjorde också 4-3 efter 16.53 i andra perioden när Bilbo Morast fick träff framspelad av Nisse Thomasson. Ekerö IK var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

Christoffer Herrlin gjorde ett mål för Farsta och spelade dessutom fram till tre mål.

Efter fyra matcher har Farsta nu åtta poäng och Ekerö IK har fyra poäng.

Lördag 21 oktober 16.00 spelar Farsta borta mot Nacka.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Kryss för Värmdö och Ekerö IK Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Viktor Hultquist tvåmålsskytt när Nykvarn IF vann mot Ekerö IK