Torshälla IBK förlorade mot Bergs IK

Berg fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Berg i division 1 Mellersta herr. På lördagen mötte laget Torshälla i Stiga Sports Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Torshälla blev 12-6 (5-3, 5-0, 2-3).

– En bra insats av grabbarna idag såklart. Vi får spela väldigt mycket på offensiv tredjedel idag, då Torshälla vill stå väldigt lågt och endast kontra. Men vi sköter anfallsspelet bra och ser till att ha avgjort efter två perioder. Skönt att kunna testa lite nya kedjor och spelare i tredje. Vi trummar på och tar en match i taget, så fullt fokus på att ta femte raka redan nu på onsdag, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén.

Berg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-5.

I andra perioden var Berg starkast och gick från 3-5 till 3-10 genom tre mål av Tobias Claesson, ett mål av Isak Oliasson och ett mål av Malte Jacobsson. Torshälla hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 men Berg kunde hålla undan och vinna matchen med 12-6.

Noterbart är att Tobias Claesson gjorde tre mål för Berg och två assist, Oliver Liedberg hade tre assists, Sebastian Hagberg hade tre assists och Adam Zetterström stod för tre poäng, varav två mål. Marcus Skogsmo hade tre assists för Torshälla och Isak Larsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Efter fyra matcher har Torshälla nu sex poäng och Berg har tolv poäng.

I nästa omgång har Berg Ledberg hemma i Ljungsbro Sporthall, onsdag 18 oktober 20.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping