Herrettan

TV: "Hånar vår spelare och knuffar honom i bröstet"

ANNONS

Tumult efter slugsignalen: ”Ovärdigt och onödigt”

Dramatiska scener utbröt efter slutsignalen när Runsten hade besegrat Hagfors med 6-5 på söndagen i Herr1an Västra Svealand, en händelse som går att se i klippet ovan.

Matchen var en svängig historia. Efter en mållös förstaperiod ryckte Runsten ifrån till 4-0 i andra perioden, varpå Hagfors hämtade ikapp och i mitten av tredje perioden var ställningen 5-5. Love Ericsson blev matchvinnare för sitt Runsten.

– Det är alltid extra surt att förlora tighta matcher. Vi får inte ut tillräckligt mycket av vårt bollinnehav, samtidigt som Runsten är jäkligt vassa i sina kontringar. Jag upplever att vi saknade lite väl mycket spets och x-faktor, nu när Hedlund (Marcus) och Söderström (Lucas) fattades i varsin femma, säger Hagfors tränare Niclas Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter angående den uppmärksammade händelsen:

– Sedan fick matchen ett väldigt tråkigt efterspel när en av deras killar hånar vår spelare och knuffar honom i bröstet efter slutsignalen. Bägge lagen får rannsaka sig själva där. Det känns både ovärdigt och onödigt att det ska bli sådant tumult när det faktiskt var en ganska bra genomförd match av bägge lagen. Å andra sidan ska vi ta med oss att vi verkligen gav det chansen och var så nära att äta ikapp 0-4. Det offensiva spelet är i allra högsta grad något att bygga vidare på.

Runstens tränare Johan Haglund:

– Väldigt skön vinst där vi drar det längsta strået i en jämn match. Hagfors är riktigt bra. Såklart även vi eftersom vi lyckas hitta en väg att vinna i en jämn match. Det är lagets totala arbetsinsats och taktiska kunskaper som är nyckeln till vinst idag. Samt den individuella skickligheten vi visar upp idag i offensiven, riktigt snygga mål. Jag är jättestolt över den moral vi visat nu i de här tre matcherna. Fortsätter vi kriga såhär blir vi svårslagna i år. Men viktig att vi behåller ödmjukheten i vårt sätt att alltid jobba hårt mot våra motståndare.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: