12.30: Endre-Warberg
Foto: Magnus C Lydahl
SSL (Dam)

SSL:s viktigaste spelare: "Klart att jag saknar Roos"

ANNONS

Ellen Bäckstedt om sin succéstart och vem hon egentligen vill spela med - Moa Dynefalk eller Elin Roos?

Promotion: Endre-Warberg 12.30, sänds på Expressen

Endre inledde säsongen med att städa av Åkersberga, Malmö och Kalmarsund. Sedan såg man länge ut att gå mot en fjärde raka seger men trots en 3-2 ledning med tio sekunder kvar och ett offensivt frislag lyckades Endre förlora i suden mot nykomlingarna Mora i en uppmärksammad match senast. 

– Jag tycker att vi har startat säsongen okej. Första matchen mot Åkersberga var en premiärmatch där vi inte riktigt kom upp i nivå, varken offensivt eller defensivt, säger Ellen Bäckstedt till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Matchen mot Malmö fick vi verkligen utdelning framåt och höll tätt bakåt. Förra helgens matcher mot Kalmarsund och Mora är inga supermatcher direkt. Vi gjorde en bra förstaperiod mot Kalmarsund som räddade oss till tre poäng. Matchen mot Mora pratar jag helst inte om. Men om jag ska säga någonting så är det väl en styrka i efterhand att se att vi kommer till många fina lägen men effektiviteten finns inte där. Summan av säsongsinledningen är alltså okej ändå, tio av tolv poäng känns bra.

Bäckstedt har de senaste säsongerna bildat en fruktad kedja med Elin Roos och Ella Johannesson. Men den här säsongen har Elin Roos saknats på grund av sjukdom och hon beräknas inte vara tillbaka förrän i mitten av december. Istället har nyförvärvet Moa Dynefalk tagit Roos plats och hon har gjort det med den äran och Bäckstedt och Dynefalk har blivit ett av ligans bästa radarpar.     

– Det är klart att jag saknar Roos på planen, både som kedjekamrat och som lagkapten. Hon är grym och bidrar med väldigt mycket till laget. Jag håller tummarna att hon kommer tillbaka ännu starkare. Moa och Ella är lätta att spela med, även Chiara Gredig och Nela Jirakova på bakplan. Vi har bra kommunikation och är alla spelare som gillar högt tempo med bollen. Det är kul att vi har fått bra utdelning framåt också.

Men bäst av alla i femman är Bäckstedt själv och faktum är att hon inte bara är bäst i femman utan hon är bäst i hela SSL. I alla fall när det kommer till att producera poäng för sitt lag. Bäckstedt ligger nämligen bakom 74 procent av alla Endres mål denna säsong och tvåan på listan är Sandra Hawerman som ligger bakom 55 procent av Warbergs alla mål. En fantastisk inledning av SSL:s MVP så här långt och Bäckstedt har en teori om vad som ligger bakom succéinledningen.   

– Jag kommer från två lite tyngre säsonger tidigare där jag tror att jag har fått en nytändning till innebandy denna säsong. Jag försöker att inte tänka så mycket runt omkring utan bara fokusera på att spela mitt spel. I dagsläget går det bra och det känns kul.

Är du rent av i din bästa form någonsin?

– Jag vet inte riktigt, i dagsläget känns det bra och jag hoppas kunna fortsätta bidra till laget framöver också. 

Idag möts ligans två bästa MVP varandra då Endre tar emot Warberg och Endre har revansch att utkräva då Warberg var ofina nog att vinna i ICA Maxi Arena förra säsongen med 6-2. 

– Det brukar vara roliga matcher mot Warberg. Det känns som att båda lagen gillar att ha mycket fart i spelet. Jag tror att vi kommer bli det bollförande laget och behöver ta vara på våra chanser som kommer.

Hur ska du se till att vinna matchen i matchen mot Sandra Hawerman?

– Den matchen spelar inte så stor roll så länge någon i vårt lag kliver fram och vågar avgöra. Vem som gör det kvittar.


TV: Dubbla bråk - rött kort för Kevin Haglund

Matchstraff för stjärnan och nytt tumult i motståndarbåset efteråt.


Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Revansch och tre poäng för Endre

Du kanske även vill läsa: TV: Snyggaste målet hittills den här säsongen?
Nya styrkebeskedet: "Falun är Lunds lilla slagpåse"
Nya styrkebeskedet: "Falun är Lunds lilla slagpåse"
Den här artikeln handlar om: