Herrettan

Rasar efter bortdömda målet: "Förstår inte hur domarna kan missa det"

ANNONS

"Solklart mål, inget att snacka om" - motståndarnas stöd efter påstådda missen.

De tre förhandstippade topplagen i Herr1an Södra Götaland inför säsongen var Åstorp/Kvidinge, Hovshaga och Olofström - i exakt den ordningen i Innebandymagazinets tabelltips. Nu är det också precis så det ser ut efter tre omgångar där de tre lagen har tagit full pott med tre vinster vardera.

Hovshagas tredje segerjubel kom i fredags mot nykomlingen Karlskrona efter resultatet 8-1. En uppmärksammad situation från matchen var i början av andra perioden när Karlskrona trodde att de hade reducerat till 4-1, men domarna vinkade avvärjande. Det följdes av stora protester från gästerna.

Till och med Hovshaga vill ge sina motståndare rätt.

– Det är solklart mål. Det är inget att snacka om. Sen efter målet sparkar Gustav Strandberg bollen över sargen för att han blir frustrerad att vi släpper in mål. Och då får vi inslaget med oss, säger Hovshagas tränare Mikael Friberg till Smålandsposten och fortsätter:

– Jag förstår inte hur de (domarna) kan missa det. Så jag förstår Karlskronas frustration. Det känns som de började bättre än oss första fem minuterna i andra. Sen kom den här situationen och så gjorde vi 5–0 i anfallet efter. Där går luften ur dem.

Se händelsen i klippet ovan.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga

Den här artikeln handlar om: