Foton: Tomas Brandt Wangel, Daniel Guido Wiberg
Allsvenskan norra

Jättesågningen av stjärnorna i Gävle: "Pinsamma att titta på"

ANNONS

"Alexander Rudd och Billy Nilsson borde skämmas"

Senast lagen ställdes mot varandra var i ett otroligt ångestladdat möte i förra säsongens sista SSL-omgång, där Gävle vann och därmed såg till att Dalen gjorde dem sällskap ner i Allsvenskan.

Igår möttes lagen i näst högsta divisionen och då tog Dalen en kraftig revansch. Umeålaget vann med klara 10-4.

– Vid sidan av andra halvan av första perioden, tycker jag att vi spelar ut dem idag. När vi jobbar ödmjukt och noggrant i försvaret och vinner dueller blir det väldigt svårt för Gävle att ta kommando över spelet. Det, i kombination med att att vi sätter upp oss i bra positioner med bollen, mot ett rätt så ihåligt Gävle-försvar, gör att vi idag är flera storlekar större än dem, säger Dalens tränare Linn Lundström till Innebandymagazinet.

Gävles tränare Viktor Matsenius:

– Inte mycket att säga, vi sitter kvar i den klassiska bussen inledningsvis, kommer tillbaka och gör en helt okej förstaperiod med underläge 4-3. Men en rad individuella misstag i andra perioden ger matchen till en mycket bra Dalen.

Redaktörens kommentar: ”Det är verkligen skilda världar mellan de två före detta SSL-lagen. Tre raka vinster för ett Dalen som övertygar ungefär i samma anda som Brynäs gör i Hockeyallsvenskan, de visar att de ska tillbaka upp direkt. Tre raka förluster istället nu för Gävle som var direkt pinsamma att titta på igår. Inställningsmässigt var lagen som på två olika planeter. Det var korpnivå på hemjobbet många gånger av de som ska vara de ledande spelarna hos gästrikarna, och det är tyvärr inget nytt. Alexander Rudd och Billy Nilsson borde skämmas. De gjorde visserligen tre respektive två poäng vardera framåt, men bakåt var antingen båda eller en av dem inne på planen vid samtliga (!) tio insläppta mål. Oftast båda. Gävle har fortsatt jätteproblem med att få ihop den här gruppen.” //Henrik Jansson

Highlights: Dalen-Gävle 10-4

Bilder: Innebandy.tv

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: