Jemtland Innebandy vann mot IBK Luleå

Förlust för IBK Luleå på bortaplan mot Jemtland

IBK Luleå förlorade mötet med Jemtland borta med 4-5 (1-0, 3-1, 0-4) i division 1 Norra herr på söndagen. Jemtland avgjorde efter 57.28.

IBK Luleås tränare Pär Johansson kommenterade matchen:

– Vi har svårt att komma in i matchen och få bra flyt under matchen då den är söndertrasad av avblåsningar. Domarna har svårt att hitta en nivå i matchen och kommer helt fel vilket gör att vårt fysiska spel försvinner. Sen gör Jemtland det bra och ställer till för oss. Nu får vi ladda om mot Dalen hemma nästa.

Olle Domander-Ivarsson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 17.28 in i tredje perioden.

IBK Luleå tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Felix Berggren framspelad av Lucas Lindbäck. IBK Luleå stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-1 till 0-4.

Med 2.14 kvar att spela av perioden kunde Jonathan Andersson göra 1-4 för Jemtland. Jemtland vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-4 till 5-4 i tredje perioden. Det sista målet kom med 02.32 kvar av matchen.

För Jemtland gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IBK Luleå är på andra plats.

I nästa omgång har IBK Luleå IBF Dalen hemma i Kronanhallen, lördag 14 oktober 13.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan