Nacka IBK förlorade mot FBI Tullinge

Tullinge utklassade Nacka på bortaplan

Tullinge dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Nacka i division 1 östra Svealand herr med hela 10-2 (3-1, 3-1, 4-0).

– Vi startar matchen ganska tveksamt och ska vara glada att vi har en 3-1 ledning efter första. Sen höjer vi oss ordentligt och har bra kontroll resten av matchen, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson.

Tullinge var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Tullinge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.27 genom Mattias Andersson, och gick upp till 1-5 innan Nacka svarade.

Till slut blev det 2-6 till Tullinge. Tullinge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-2. Målen i sista perioden gjordes av Anton Andersin, som gjorde två mål, Wilhelm Lau-Nygren och Calle Heinby.

Noterbart är att Niklas Schüler och Anton Andersin gjorde båda två mål och två assist för Tullinge.

Nacka har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Tullinge har nio poäng.

Tullinge tar sig an Åkersberga IBF i nästa match hemma lördag 14 oktober 13.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust mot Nacka för Salem Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Värmdö vann på bortaplan mot Nacka