Vattjoms IK förlorade mot IBK Luleå

IBK Luleå avgjorde i sista perioden och vann mot Vattjom

IBK Luleå vann borta mot Vattjom i division 1 Norra herr med 5-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan IBK Luleå avgjorde i sista perioden.

– Vi gör en bra bortamatch där vi för matchen under 60 minuter och vinner rättvist. Vattjom gör det de kan för att stänga ner oss och har mest fokus på det och gör det bra. Dom gör det svårt men vi trummar på och vinner rättvist och borde runnit iväg med fler mål, tyckte IBK Luleås tränare Pär Johansson, efter matchen.

Linus Grönlund stod för IBK Luleås avgörande mål 16.13 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Vattjom inledde bäst och tog ledningen genom Hampus Bergström efter 10.06, men IBK Luleå kvitterade genom Jonah Munter. Och IBK Luleå hann också ta ledningen, genom Joel Dahlbom. Efter 11.01 i andra perioden slog Kim Göransson till, på pass av Albin Aune och kvitterade för Vattjom. I tredje perioden var det i stället IBK Luleå som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 5-4.

För Vattjom gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan IBK Luleå är på första plats.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Jemtland. Lagen möts söndag 8 oktober 12.00 i Östersunds sporthall.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom