IBF Borlänge förlorade mot Alunda IBF

IBF Borlänge föll mot Alunda på hemmaplan

IBF Borlänge fick se sig besegrat efter ett avgörande efter 59.11 i mötet med Alunda på hemmaplan i division 1 västra Svealand herr, med 4-5 (1-1, 1-0, 2-4).

– En otroligt onödig förlust. Vi är bättre i två perioder men får inte in bollen. Deras keeper gör en kanonmatch och de tar vara på våra misstag snarare än att de skapar något själva. Vi får träna på och göra det bättre framöver, kommenterade IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson.

Första perioden var jämn. IBF Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Markus Nalen efter 8.22, men Alunda kvitterade genom Samuel Ek efter 13.41. Efter 3.53 i andra perioden slog Markus Nalen till återigen, på pass av Erik Östby och gav IBF Borlänge ledningen. I tredje perioden var det Alunda som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 5-4.

Samuel Ek gjorde ett mål för Alunda och spelade fram till två mål och Melker Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

IBF Borlänge har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Alunda har åtta poäng.

Nästa motstånd för IBF Borlänge är Hälsinggården. Lagen möts fredag 13 oktober 19.45 i Lugnet.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Kais Mora borta mot Alunda IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda