IBK Härnösand förlorade mot Öjebyn

Härnösand föll hemma mot Öjebyn

Härnösand förlorade mötet med Öjebyn hemma med 4-6 (1-1, 1-4, 2-1) i division 1 Norra herr på lördagen.

– En match där felprocenten är alldeles för hög hos IBK. Lågt bolltempo i stora delar av matchen och mycket slarv generellt. Naturligtvis är killarna och ledare med all rätt besvikna på sin prestation. Bättre än så här kan IBK, och det kommer krävas om man ska vinna matcher, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson efter matchen.

Första perioden var jämn. Härnösand inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Eriksson efter 12.16, men Öjebyn kvitterade genom Isac Zerpe bara två minuter senare. I andra perioden var det Öjebyn som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Efter 10.13 av matchen kunde William Sjödin göra 3-5 för Härnösand.

Öjebyn ökade ledningen till 3-6, återigen genom Marcus Renberg med 3.57 kvar i perioden i tredje perioden.

Härnösand reducerade dock till 4-6 genom Joel Svedberg när bara tre minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Viktor Eriksson gjorde ett mål för Härnösand och två målgivande passningar.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Öjebyn är på andra plats.

I nästa omgång har Härnösand Skellefteå Utv borta i Eddahallen, lördag 14 oktober 13.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann