Sundsvalls IBF vann mot Täby FC

Sundsvalls IBF säkrade bonuspoängen på hemmaplan mot Täby FC

Matchen i Allsvenskan norra/östra dam mellan hemmalaget Sundsvalls IBF och gästande Täby FC var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Sundsvalls IBF spikade segerresultatet, 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Saga Karlsson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund kommenterade matchen:

– Riktigt skönt att knyta ihop säcken och vinna i förlängningen, samtidigt så känner vi själva att vi kunde tagit tre poäng idag om vi kommit upp i vår högsta nivå. En lovande start på säsongen med åtta av nio möjliga poäng och vi har ännu mer att ge spelmässigt.

Första perioden var jämn. Sundsvalls IBF inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Trine Einberg efter 3.02, men Täby FC kvitterade genom Isabella Holdt efter 13.53. Täby FC gjorde också 1-2 efter 3.01 i andra perioden när Engla Helmersson slog till framspelad av Wilma Sjöström.

Sundsvalls IBF:s Saga Karlsson gjorde 2-2 efter 12.54 framspelad av Maja Medelberg.

Sofie Westin gjorde dessutom 3-2 efter 20.40 på pass av Milla Lundberg.

3.42 in i tredje perioden nätade Täby FC:s Lovisa Blomkvist framspelad av Sara Schalin och kvitterade för Täby FC. I förlängningen tog det 2.39 innan Sundsvalls IBF avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Saga Karlsson, framspelad av Stina Allgulander.

Det här var Sundsvalls IBF:s andra uddamålsseger den här säsongen.

Täby FC har startat svagt och har bara en poäng efter tre spelade matcher. Sundsvalls IBF har åtta poäng.

I nästa omgång har Sundsvalls IBF Älvsjö AIK borta i Västertorpshallen, lördag 14 oktober 15.45.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen