Torshälla IBK vann mot IBK Lidköping

IBK Lidköping utan poäng efter förlust mot Torshälla

Efter två perioder var matchen i division 1 Mellersta herr mellan hemmalaget Torshälla och gästande IBK Lidköping helt jämn. I tredje var det dock Torshälla som var det starkare laget och vann matchen med 8-7 (3-2, 2-3, 3-2).

IBK Lidköpings tränare Jonas Olsson kommenterade matchen:

– Alldeles för dåliga på defensiva omställningar som straffar oss idag. Slarv med bollen som leder till att de får kontra sönder oss.

I första perioden var det Torshälla som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället IBK Lidköping som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Torshälla startade tredje perioden vassast. Laget gick från 5-5 till 6-5. Men IBK Lidköping svarade och kvitterade till 6-6.

Därefter var det dock Torshälla som avgjorde. Laget gjorde först 7-6 och sen kom också 8-6 med tre minuter kvar att spela genom Wille Krantz på pass av Axel Brokvist. IBK Lidköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-7.

IBK Lidköpings Mattias Olausson stod för fyra poäng, varav ett mål och Marcus Nilsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Wille Krantz gjorde två mål och totalt fyra poäng för Torshälla.

Det här betyder att Torshälla nu ligger på andra plats i tabellen, och IBK Lidköping är på åttonde plats.

I nästa omgång har IBK Lidköping Åby borta i Åby Arena, lördag 7 oktober 14.00.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla