Skövde IBF förlorade mot Linköping FBC

Bortaseger för Linköping mot Skövde

Linköping vann borta mot Skövde i division 1 Mellersta herr. Matchen på fredagen slutade 4-6 (1-4, 1-2, 2-0).

– Tuff bortamatch mot ett hårt jobbande Skövde där vi har det tufft i mitten av tredje men löser deras press och 6-5-spel bra och håller undan sista fem minuterna, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson.

Det var andra raka segern för Linköping, efter 11-4 mot Ledberg i premiären.

Linköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

Linköping gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 1-4 till 1-6, målen av Tom Carlsson och Isak Badic. Målen punkterade matchen.

Med 1.34 kvar att spela av perioden kunde Jacob Isaksson göra 2-6 för Skövde. Simon Hultman och Jacob Isaksson reducerade förvisso, men närmare än 4-6 kom inte Skövde. Linköping tog därmed en säker seger.

Söndag 8 oktober 12.30 spelar Linköping hemma mot Torshälla.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar