Innebandyn i sorg

IBK Kungälv i sorg: "Var en fin förebild"

ANNONS

Innebandyledare har avlidit efter en arbetsplatsolycka.

I tisdags kväll skulle IBK Kungälv ha spelat hemmapremiär mot Backadalen i Herr1an Västra Götaland. Men då meddelade Kungälv i sina sociala medier att matchen flyttas till ett senare datum på grund av sorg i laget.

Nu har man gått ut med mer information. Så här skriver föreningen på sin hemsida:

”Vår ledarkollega och fystränare Anders Soovik har hastigt lämnat oss i en arbetsplatsolycka.

Det är med stor sorg och saknad vi tyvärr måste meddela att vi igår 26 september möttes av det fruktansvärda beskedet att vår fystränare och ledarkollega Anders Soovik hastigt lämnat oss i en tragisk arbetsplatsolycka.

Vi minns Anders som en snäll och glad person med mycket spring i benen. Han ställde alltid upp och fanns tillgänglig för oss i IBK Kungälv, med sitt brinnande intresse för hälsa och välmående. Anders var en fin förebild för många inom innebandyn, men även för andra idrottsföreningar här i Kungälv.

Vi i IBK Kungälv kommer att hedra Anders genom en tyst minut i samband med våra nästa hemmamatcher för Damer i Div.1 och Herrar i Div.1 på plats i Mimershallen. Vi ber att få återkomma med mer detaljer kring detta.

Våra tankar går främst till Anders familj, samt nära och kära.

IBK Kungälv”

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

Den här artikeln handlar om: