Oscar kristensen
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Hårda orden om AIK-duon: "Ser ut som de lever i misär på planen"

ANNONS

Oscar Kristensen stannade kvar när kedjekamraterna valde SSL: "Det kändes såklart skit och det känns fortfarande skit idag"

Bele Barkarby har varit omtalade de senaste säsongerna. Utanför planen har man fört en kaxig attityd, och innanför sargen har man oftast levt upp till sin höga svansföring – åtminstone om vi pratar kedjan bestående av Helmer Hernegran, Sam Madani och Oscar Kristensen som förra säsongen gjorde 238 (!) poäng ihop.

Under sommaren har det skett stora förändringar för laget och klubben som helhet. Man har slagits ihop med Järfälla och går numera under namnet Järfälla Bele, och varken Madani eller Hernegran är kvar då duon valt att prova på SSL genom spel i AIK.

Oscar Kristensen, som gjort 236 poäng på fyra allsvenska säsonger? Han valde – till mångas förvåning - att förlänga med klubben. 

22-åringen berättar för Innebandymagazinet nu om sitt val.

– Med allt nytt som händer runt föreningen och så många som lämnade så kände jag och några till att vi får vara kvar i åtminstone ett år, och försöka hålla kvar oss för att ge föreningen en chans att försöka bygga upp något, säger Kristensen till Innebandymagazinet.

Beslutet att förlänga var dock inte självklart. När Innebandymagazinet pratade med Kristensen i slutet av föregående säsong sa han följande:

– Jag är öppen för en fortsättning men även en flytt. Man börjar lite trött på Allsvenskan Norra nu. Det har känts som korpen lite för mycket i år

Hur känner då Kristensen nu kring fortsatt spel i Allsvenskan Norra?

– Jag älskar ju att göra fyra, fem poäng per match men samtidigt är det någon spelare för mycket i den här serien som fortfarande inte vet hur man håller i klubban.

– Det börjar nog bli dags nu att kanske ta ett steg upp efter den här säsongen.

"Tyvärr ser det ut som att de lever i en misär"

Kristensen har nobbat ”några” lag från SSL som han uttrycker det. AIK – som hans tidigare kedjekamrater skrev på för – har aldrig varit och kommer aldrig vara aktuellt enligt Kristensen.

Hur kändes det att stanna kvar när Madani och Hernegran lämnade?

– Det kändes såklart skit och det känns fortfarande skit idag. Men jag fattar att dem där och då efter att ha haft total lekstuga varje match ville testa SSL någongång, men tyvärr ser det ut som att de lever i en misär när de är på planen just nu.

Madani och Hernegran – som nu delar kedja med Liam Åström – har haft en någon ljummen start då båda är poänglösa efter sina två första matcher i Superligan, och Kristensen menar på att starten inte varit tillräckligt bra för hans tidigare lagkamrater.

– Men till deras försvar så vet jag att det har väldigt lite att göra med att de spelar i en bättre liga, utan mer vem de har inte har bredvid sig på högerkanten.

Sam Madani Foto: Per Wiklund

Kristensens start på säsongen är svårare att klaga på. Det har visserligen bara gått en seriematch, men där svarade forwarden för 2+3 när Järfälla Bele förlorade borta mot Sundsvall (6-5 efter sudden). Kristensen gjorde också fem poäng på två cupmatcher mot just AIK tidigare i somras – det var mer än vad Hernegran och Madani gjorde ihop i dubbelmötet.

Du har fortsatt att ösa in poäng medan de är poänglösa i serien. Är det du som var viktigast för att er gamla kedja skulle fungera?

– Jag tror att vi funkade så sjukt bra tillsammans. Men fortsätter de att springa runt och bli nollade får man kanske tänka om. Jag hoppas att de kan få till det.

Järfälla Bele möter i nästa omgång ytterligare en nykomling, detta i form av Skälby. Stockholmarna har varit något mer nederlagstippade i år jämfört med tidigare säsonger, där få tyckare placerat dem bland de fyra bästa lagen i serien.

– Jag vet ärligt talat inte själv vart vi står och på vilken nivå vi är men tycker att det har börjat rätt lovande iallafall med en räddad poäng i premiären. Men jag vill tro att vi ska lösa det här!


TV: Gabriel Kohonens fem första mål i SSL

Nya stjärnskottets succéstart i Svenska Superligan.


Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: