Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

16-åringen hyllas efter debutmålet: ”Jättekul att se”

ANNONS

...och nu tror Gävles assisterande tränare på fler mål: "Har skjutit in sig nu"

Det blev ingen lyckad comeback i Allsvenskan för Gävle. Gästrikarna åkte ur SSL med dunder och brak förra säsongen och inledde årets allsvenska med att förlora med 7-4 på bortaplan mot nykomlingen Tyresö Trollbäcken.

Huvudtränare Viktor Matsenius var rejält kritisk till lagets prestation. I en intervju med Gefle Dagblad menade han på att det ”var rent håglöst på vissa fötter” och att ”det var en bedrövlig premiär och vi gör alla fel vi kan göra”.

Nu har man lagt premiären bakom sig – det menar assisterande tränaren Christian Byman.

– Vi var alla överens om att vi inte alls kom upp i nivå och då vinner man inga matcher. Vi har analyserat, pratat igenom matchen och nu har vi släppt den. Nu är det fullt fokus på Djurgården på söndag, säger Byman till Innebandymagazinet.

Ett glädjeämne fanns dock i 16-åringen Melvin Raumer-Johansson som gjorde mål i sin A-lagsdebut (i seriesammanhang).

– Melvin har tagit stora kliv under försäsongen och fortsätter utvecklas. Jättekul att se en så pass ung spelare ta för sig, både på träningar och matcher. Förhoppningsvis har han skjutit in sig nu och följer upp premiärmålet med att hänga dit någon till kasse (mot Djurgården), säger Byman.

"Några spelare i Djurgården som sticker ut"

Raumer-Johansson är inte det enda unga namnet i truppen: Inte mindre än sju juniorer har erbjudits kontrakt.

– Förutom Melvin som fick göra mål i premiären förra helgen så tycker jag att man ska hålla ett extra öga på Axel Seebass och Wille Källberg. Jättetalanger och sevärda spelare!

Nu väntar möte mot Djurgården på söndag, ett lag som slog Falun Utveckling på hemmaplan med 8-4 i premiären. Gävle har haft lite otur med småkänningar och sjukdomar, men Byman menar på att man tränat på bra i veckan och att man kommer väl förberedda till hemmapremiären.

– Fokus på söndag blir att spela vårt spel. Det har sett väldigt bra ut på träningarna i veckan. Det är väl några spelare i Djurgården som sticker ut, men om vi gör jobbet och spelar vårt spel så ska det mycket till för att vi ska förlora på söndag.


TV: Gabriel Kohonens fem första mål i SSL

Nya stjärnskottets succéstart i Svenska Superligan.


Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: