Herrettan
En sömnig premiär i Herr Division 1 Mellersta
ANNONS

"Kunde få en att undra om man hade hamnat i en tidsmaskin tillbaka till innebandyns barndom"

Idag var det äntligen dags för premiären i Division 1 Mellersta, en serie som på förhand lovar spänning med flera hetlevrade östgöta-derbyn och några ovanliga inslag med lag från västgöta "schlätta". Förväntningarna var höga, men det var inte direkt någon stekhet start på säsongen när lilla sömninga Ljungsbro utanför Linköping var värd för en av de första matcherna där fjolårets andraplacerade Bergs IK ställdes mot IBF Västerås.

Ljungsbro sporthall, med sina röda tegelväggar och ribbstolar, välkomnade besökarna med en gammaldags atmosfär som kunde få en att undra om man hade hamnat i en tidsmaskin tillbaka till innebandyns barndom. Det faktum att Bergs damer spelar här i Damallsvenskan är en påminnelse om den utmaning som innebandyklubbar i Sverige står inför när det gäller få och ibland undermåliga hallar.

När det kommer till själva matchen, så kan den bäst beskrivas som ett litet sömnpiller. Berg hade inga större svårigheter att besegra gästerna från Västerås. Västerås ägnade sig mest åt att försvara på egen planhalva, och det är sällan ett framgångsrikt recept för att vinna matcher. Målen Berg släppte in berodde helt på egna misstag, som när målvakten i Berg vände ryggen mot planen när motståndarna smet bakom målet. Viss spänning blev det i slutet av matchen när Västerås i numerärt överläge gjorde 6-5 men Berg höll undan enkelt och kostade även på sig att missa en straff med 12 sekunder kvar av matchen.  Det symboliserar väl matchen i stort, Berg oskärpta men gör det som krävs, och det kommer krävas betydligt mer om de åter ska vara ett topplag denna säsongen.

Denna premiärmatch kanske inte var den mest underhållande, ibland får man acceptera att inte varje match blir en het kamp mellan rivaliserande lag. Nästa gång jag kollar på Division 1 får det nog bli vid ett hett derby, men oavsett vad så är det här början på en spännande säsong fylld med innebandyäventyr.

41-årige Martin Peterson har spelat flera år med IBK Lidköping i gamla ettan (nu allsvenskan), och i Hammarby med gamla storstjärnorna Jonathan Kronstrand och Michael Östlund. Nu är han DJ-tränare och tycker till om innebandy på Innebandymagazinet.


TV: Warbergs tränare tippar Allsvenskan Södra

Johan Astbrant: "Han vinner poängligan - ett otroligt hot"


Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: