Foto: Ronny Gunnarsson
Herrettan

Värvningsbomb: Adam Wastesson och Linus Kollberg till Hovshaga

ANNONS

Med bara timmar till premiär: Presenterar två prestigevärvningar.

Seriepremiären hemma mot Malmö är bara timmar bort. Då presenterar Hovshaga, en av toppfavoriterna i Herr1an Södra Götaland, två prestigevärvningar.

Adam Wastesson värvas från Ledberg. Wastesson stod för hela 35 poäng för Ledberg förra säsongen och kommer som ett stjärntillskott för Hovshaga som inför säsongen tappat bland andra Kasper Qvarfordt och Tim Brithén till allsvenskan. Man har även värvat in Linus Kollberg som har ett långt förflutet i allsvenskan.

Läs även: Tippar Herr1an: Så går det för alla 72 lag

Läs även: Betyg på alla 266 spelare i Herr1an Södra Götaland

Hovshaga som i år är tippade att komma tvåa i Södra Götaland-serien kom förra året trea med en poängs skillnad från tvåan. De förlorade  kvalet till allsvenskan mot Kalmarsund Ungdom som gick upp. Med dessa nyförvärv kan drömmen leva kvar om spel i allsvenskan.

– Det var min ”agent” som trodde att HAIF skulle bli en bra klubb för mig, då jag skulle flytta ner för studier. Jag fick då kontakt till föreningen och fick en bra bild och ett bra välkomnande av spelarna, jag tror att jag kan bidra med fysik och teknik till laget, säger Wastesson till Innebandymagazinet.

Linus Kollberg:

– Jag kommer kunna bidra med poäng från backplats. Det är ett bra gäng med massa bra spelare.


TV: Warbergs tränare tippar Allsvenskan Södra

Johan Astbrant: "Han vinner poängligan - ett otroligt hot"


Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby

Du kanske även vill läsa:
Betyg på alla 266 spelare i Herr1an Södra Götaland
Plus Betyg på alla 266 spelare i Herr1an Södra Götaland
Tippar Herr1an: Så går det för alla 72 lag
Plus Tippar Herr1an: Så går det för alla 72 lag
Den här artikeln handlar om: