Olofström vann mot Gransholms IF

Olofström ryckte i sista perioden och vann mot Gransholm

Olofström vann hemma mot Gransholm i division 1 södra Götaland herr med 5-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Olofström avgjorde i sista perioden.

– En mycket jämn premiär match och välspelad av bägge lagen. Tycker vi gör en bra defensiv match rakt igenom. Kul att vi tar tre poäng ikväll, ändå bommar vi två straffslag inte bra men deras målvakt skall ha all cred. Nu siktar vi på derbyt på fredag mot Karlskrona, kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka.

Olofström startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 27 sekunder slog Filip Ekdahl till framspelad av Tim Rönkä.

Gransholm kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.16 slog Gustav Åberg till på pass av Viktor Karlsson.

Olofström tog ledningen på nytt efter 11.38, när Gabriel Bylund fick träff.

Efter 1.54 i andra perioden slog Eric Jinneskog till, framspelad av Sebastian Samuelsson och kvitterade för Gransholm. Olofström spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom två mål av Alexander Zoric och ett mål av Robin Mourujärvi och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 34 sekunder kvar att spela.

Olofström tar sig an Karlskrona i nästa match borta fredag 29 september 20.00.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren