Notification

Hitta rätt innebandyskor för din spelstil

GUIDE: Så vet du vilka innebandyskor som passar dig.

För innebandyspelare är materialet viktigt. När man ska köpa en ny klubba finns det många faktorer att ta hänsyn till, alltifrån flex och vikt på skaftet till skålning på bladet. Minst lika viktigt är det att välja rätt skor.

Precis som med alla skor är det stor skillnad på olika typer av inomhusskor, deras egenskaper och ändamål. Framför allt är det din fot och dina behov som avgör. ASICS har tillsammans med Stadium samlat ihop höstens nyheter inom inomhusskor och tipsar om vilken typ av sko som passar till vad utifrån tre huvudkategorier.

Stabilitet (Stronger)

Innebandy innehåller många snabba vändningar och explosiva rörelser i olika riktningar. Då är det viktigt att ha full support för det i sina skor. Stabila-modellerna från ASICS är uppbyggda med mycket stöd i sidan av foten för att ge tydlig och bra stabilitet vid just kvicka rörelser och tvära vändningar. Skorna ger en nära och kontrollerad känsla mot underlaget.

Modeller
Blast FF 3
Gel-Tactic 12
Gel-Rocket 11


Flexibilitet (Faster)

Snabbhet kan vara avgörande i många dueller på innebandyplanen, både på små och stora ytor. ASICS flexibla modeller sätter just snabbheten och smidigheten i fokus. Rörlighet och lätthet utmärker dessa skor, som är utvecklade för att kunna springa snabbt i olika riktningar. Skon har ett lite högre drop vilket gör att du kommer upp på tårna och kommer iväg snabbare, och med hjälp av bryggan under foten får du extra skjuts framåt. Med tydlig stabilitet i hälen ska du kunna röra dig med så hög flexibilitet som möjligt i fram- och bakfot.

Modeller
Netburner Ballistic FF 3
Blade FF


Dämpning (Higher)

Knäskador är tyvärr vanligt förekommande inom innebandyn. Inga skor ger några garantier, men ASICS dämpande modeller är framtagna för att vara skonsammare mot just knän och mer komfortabla. Här är både häl och framfot uppbyggda med mycket dämpande material, vilket ger mjukare friktion mot golvet. Skorna är populära inom exempelvis handboll med optimal support i hopp och landningar, men också ett utmärkt alternativ för innebandyspelaren som prioriterar god komfort.

Modeller
Sky Elite FF 2
Beyond FF

Läs mer om ASICS innebandyskor på Stadium.se