Superligan

Tränarnas kommentarer efter SSL-premiären: "Välskolat lag"

ANNONS

Så gick snacket hos SSL-tränarna efter den första omgången i damernas och herrarnas liga.

SSL Dam

Malmö-Lockerud Mariestad 7-3

Patric Johansson, Malmö

– Skönt att vinna en premiär! Det var första gången Malmö lyckades med i SSL. Tycker annars att vi började lite trevande första 10 minuterna men därefter spelar vi upp oss och i den andra perioden gör vi det mesta rätt förutom mål. I tredje perioden bli vi lite försiktiga och tillät Lockerud att få mer tid med bollen. Tycker dock att vi stabiliserar upp det på slutet.

Mickael Fredriksson, Lockerud Mariestad

– En tung förlust, Malmö bättre än oss i stora delar av matchen, men vi ett bra försvarsspel och en bra tredje period, så har vi möjligheter att kvittera matchen långt in i tredje men tyvärr räcker det inte hela vägen fram.

Pixbo-Täby 7-4

Maimon Abdallah, Täby

– Pixbo jobbade hårdare och smartare än oss första tjugo och varför det blev så kan jag för tillfället inte svara på så tätt inpå.

Västerås Rönnby-KAIS Mora 8-3

Andreas Harnesk, Västerås Rönnby

– En klassisk premiärmatch där bollen studsar lite för mycket. Jag tycker vi kommer igång från andra perioden och blir starkare med bollen. Mora är ett välskolat lag, det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma i år.

Lars-Olov Olsson, KAIS Mora

– En för oss väntat svår match som tillslut visade att vi inte riktigt räcker till, ännu, mot de riktigt bra motstånden. Framförallt förstör vår olyckligt svaga andra period matchen helt, där vi spelar på tok för naivt och stillastående och då blir vi rejält straffade. För vår del skall vi ta lärdom och förstå hur vi skall växa in i SSL-kostymen.

Warberg-Kalmarsund 4-3 SD

Andreas Burman, Warberg

– Tycker vi växer in i matchen, första perioden är Kalmarsunds och andra perioden är vår. Sedan tycker jag det är jämnt i tredje. Spelarna förtjänar all cred för insatsen, extremt skönt att få med oss två poäng i premiären.

SSL Herr

Storvreta-Thorengruppen 6-5

Mika Kohonen, Storvreta

– Vi var det bättre laget idag, bra vinst. Blickarna mot Nykvarn.

Johan Lindgren, Team Thorengruppen

– Vi hade en sämre mittperiod där vi inte höll oss till vår plan. Tyvärr lyckades vi inte ta oss ikapp ifrån det underläge vi skapade oss där.

Växjö-Mullsjö 6-5 eft. str

Johan Kihlblom, Mullsjö

– Jag tycker att vi gör mycket bra på banan, och därför sätter upp oss i ett läge där vi ska kunna vinna matchen i den tredje perioden, men därefter måste vi hålla ihop det bättre. Vi bjuder själva in Växjö i matchen med ett par aktioner, men vi får se till att lära oss av det och komma ur det starkare framåt.

Falun-Nykvarn 7-5

Thomas Holmgren, Falun

– Alldeles för mysig start från vår sida, där vi inte gör de saker vi pratat om. Vi blir bättre ju längre matchen går och vinner rättvist.

Jönköping-Pixbo 5-8

Patric Löfborg, Pixbo

– Ja vi börjar matchen otroligt blekt där vi tillåter ett bollskickligt JIK att styra matchen långa stunder. Vi växer in i matchen successivt och kan till slut avgöra matchen till vår fördel.

AIK-Linköping 2-6

Magnus Jäderlund, AIK

– Vi gör en bra och kontrollerad match utifrån att vi skapar väldigt många klara målchanser. Vi är hetare än de långt in i tredje perioden, har ett skott i underkanten av ribban och ett bortdömt mål i det läget. Linköping var effektiva idag sista tio minuterna, det var inte vi.


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Den här artikeln handlar om: