premiärhelgen
Foto: Patrik Palm, Idrottsfoto och Per Wiklund
SSL (Dam)

Berglind hyllar och sågar: "Tänkte: Vad är det som händer?"

ANNONS

Andreas Berglind kommenterar premiärhelgen: "Spelar en riktigt trevlig anfallsinnebandy"

Andreas Berglind, som utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen, kommer att ha en expertroll på Innebandymagazinet 2023/24 med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan.

Nu är premiären i SSL avklarad och då väljer Berglind att plocka ut tre hyllningar och tre sågningar från helgen som gick.

Tre hyllningar

3. Warberg IC som alla inklusive mig själv tippade långt ner i tabellen och det tror jag fortfarande att Warberg kommer att vara, men riktigt starkt att vinna på övertid hemma mot FBC Kalmarsund och få med sig två livsviktiga poäng . Som jag tidigare har tippat så kommer Warberg hålla sig kvar då man har tagit fler poäng än botten-två innan Hawerman – som gjorde ett bra intryck i denna match för Warberg –lämnar.

2. Pixbo IBK som direkt i premiären fick Täby FC och en värdemätare som heter duga och här var det inget snack om saken, då Pixbo mer eller mindre kör över Täby. Det jag är positivt överraskad av Pixbo är hur dom nya tjejerna kommer in i spelet direkt, samt vilken grym utveckling man har fått i Thea Löfborg som bara blir bättre och bättre och att Emma Stenberg fortsätter ösa in mål för sitt Pixbo.

1. IBK Lunds anfallsspel. Visst, man möter ett Karlstad som har turbulens i laget, men det tar inte bort prestationen från IBK Lund som spelar en riktigt trevlig anfallsinnebandy och man har i den också en säkerhet i spelet där man vid bolltapp har tre, fyra spelare som ligger rätt i linjen. Jag har tippat IBK Lund till slutspel i år och fortsätter man spela så här så når man slutspel då man spelar väldigt moget och en bra innebandy.

Foto: Patrik Palm

Tre sågningar

3. Endres försvarsspel: Visst man vinner matchen och man möter ett bra hemmalag (Åkersberga) som krigar med näbbar och klor. Men att man bjuder på så många omställningar och frilägen här mot ett av dom tippade bottenlagen, vad kommer man då inte att gör mot topplagen? Men men,  en premiär är en premiär och tre poäng är tre poäng.

2. 14-2. Matchresultat mot tippade ettan i serien (Thorengruppen) versus tippade femman (Falun) och det blir inte jämnare än 14-2?

1. Karlstad IBF. Tittade på denna match (7-1-förlust borta mot Lund) och tänkte vad är det som händer? Har Karlstad inte haf någon genomgång hur de ska spela mot Lund? För detta var bland de sämsta insatser jag har sett på länge, och nu talar vi om de första 26 minuterna där Karlstad redan ligger under med 6-0. Nej, detta håller inte, och kan jag redan säga efter en enda match att här måste sportchefen få in fler spelare som kan avlasta övriga, samt få in en rutinerad tränare om Karlstad ska hålla sig kvar. Av samtliga lag jag tittade på i premiäromgången så rankar jag Karlstads insats som den absolut sämsta. Gör om gör rätt!

Foto: Tomas Brandt Wangel
Den här artikeln handlar om: