Gabriel Kohonen (t.v) med 3+1.
SSL (Herr)

SUPERDEBUTEN: Gabriel Kohonen har presenterat sig i SSL

Succé för nya stjärnskottet i SSL med tre mål och en assist.

En ny Kohonen-era i SSL har inletts. Pappa Mika Kohonen var bäst i världen på sin tid, och ikväll visade sonen Gabriel att han kan bli minst lika bra. 19-åringen, som hann göra A-landslagsdebut innan sin första match i SSL, assisterade i första perioden Sakarias Ulriksson till Storvretas första mål för säsongen och sedan var det fullständig Kohonen-show i period 2.

Smack-smack-smack, så hade Gabriel Kohonen gjort hattrick inom loppet av åtta minuter. Det bidrog till att Storvreta ryckte ifrån målmässigt, man gick från 2-1 till 6-1 i mittronden. Mot slutet blev det ändå spännande, faktum är att gästande Team Thorengruppen vann sista perioden med 0-4, vilket gjorde det stod 6-5 i slutsekunderna. Men regerande svenska mästarna höll undan.

– Vi är ganska slarviga från start, men en premiär är en premiär, vi tar tre poäng så jag är glad, säger Gabriel Kohonen till Innebandymagazinet efter matchen.

Kohonen klev av haltandes i slutminuterna men ger lugnande besked.

– Ja, jag haltade av, fick kramp i båda benen. Så någonting fel har jag gjort, men ny match på
onsdag. Det är en vad som krånglar men det är lugnt.

Hur kändes du kring din egen instats?

– Helt okej, jag hade kunnat göra två-tre till i alla fall, så jag är inte helt nöjd, men ny match på onsdag.

Målvakt - Ut20:00 Joonas Kaltiainen

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö