SSL (Herr)

"Sämsta premiären jag spelat - vi stjäl två poäng"

Växjöfansen höll andan efter smällen på målvakten, men fick lugnande besked.

Växjö tog emot Mullsjö i seriepremiären hemma i Fortnox Arena. En premiärmatch som lockade 1 069 personer och som fick se ett straffavgörande avslut. Växjö som tappade Santtu Strandberg inför säsongen behöver nu förlita sig mycket på Viktor Kastengren i målvaktsspelet och hans fina insats, tillsammans med ett 100-procentigt powerplay, gjorde att de höll sig kvar i matchen och kunde ta det till straffar. Samtidigt visade Mullsjö att de inte är ett lag att räkna ut.

I första perioden startade båda lagen med att känna lite på varandra. Det växlades upp längre in i perioden med flera fina målvaktsräddningar från både Kastengren och Jonathan Larsson. Växjö tog ledningen efter flera fina försök med 1-0 via ett powerplay där Manuel Maurer hittade in vid första stolpen. Mullsjö gick ner på två femmor mot slutminutrarna vilket visade sig vara effektivt då Tarenius lämnades fri i slottet och avslutade perioden med 1-1.

I andra perioden åkte Viktor Kastengren på en smäll mot nacken men fortsatte spela och visade tydligt att han är en avgörande pjäs i spelet. Han säger själv efter matchen till Innebandymagazinet att nacken känns okej.

Det var genom en straff som Mullsjö tog ledningen med 1-2 då Casper Karlsson kom fri och blev tacklad bakifrån av Victor Hansson. Casper själv la straffen och satte den välplacerat i vänstra krysset. Mullsjö fortsatte att ha många chanser som inte leder till något. 2-2 kom lite oväntat då Växjö inte haft så mycket lägen men Manuel Maurer hittade återgen chansen att hitta nätet vid borte stolpen efter ett skolboksexempel på uppspel.

Första SSL-målet: “Hoppas på fler”

Mullsjö tog för sig i andra perioden och satte 2-3 via en målhungrig Joel Ingesson som kom i friläge. Det var ett Mullsjö som fortsatte att koppla greppet i perioden och nyförvärvet Tim Lindberg gjorde sitt första SSL-mål som utökade Mullsjös ledning ytterligare.

– Sjukt kul att få göra mål och att få bidra till laget. Hoppas på fler, säger Tim själv till Innebandymagazinet efteråt.

Växjö var inte sena på att ge svar och gjorde mål direkt efter tekning då Malmgren gjorde en felpass som hamnade rakt hos Jesper Sankell som hittade målet. Mullsjö fortsatte att vara på hugget och satte 3-5 via Simon Möller, men drog sedan på sig en utvisning som ledde till ytterligare ett powerplay-mål, återigen via Sankell. Mullsjö drog på sig ytterligare en utvisning med cirka 3 minuter kvar av matchen och efter en timeout i sista minuten och 30 sekunder kvar av utvisningen plockade Växjö målvakten, och efter ett tålmodigt passningsspel blev Tommy Bolin målskytt.

“Har en hel del jobb att göra”

Matchen gick till förlängning där båda lagen hade lägen men ingen avgjorde. I den efterföljande straffläggningen tog Viktor Kastengren först revansch och räddade straffen innan André Andersson klev in och blev matchavgörande.

– Sämsta premiären jag spelat, vi kommer inte upp och vi stjäl två poäng, säger Växjös Jesper Sankell i Expressens sändning.

– Det var en intensiv och väldigt rolig match att spela. Mycket fram och tillbaka i spelet. Tycker vi var väldigt bra i fem mot fem men tyvärr lyckas Växjö vända matchen på grund av deras effektiva powerplay, säger Mullsjös debutmålskytt Tim Lindberg till Innebandymagazinet.

– Det är ingen prestation vi bröstar upp oss över utan vi har en hel del jobb att göra med vårt spel. Med det sagt så vinner vi, och det får vi ta med oss med tanke på att vi sätter oss i en dålig sits inför sista tio minuterna, säger Växjös målvakt Viktor Kastengren.

TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö