SSL-PREMIÄR
Foto: AC.Kårhag
SSL (Dam)

Kaptenen inför toppmötet direkt i premiären

ANNONS

Moa Andersson om Pixbos försäsong och inför mötet med Täby, två lag som tippas slåss om samma placeringar.

Silvermedaljörerna Pixbo har haft en lugn silly season där man värvat in tre unga spelare samtidigt som man bara tappat två spelare. Mölnlyckelaget har dock inte haft det lika lugnt under försäsongen då man spelat en bit över tvåsiffrigt med matcher om man inkluderar Czech Open, Champions Cup, Svenska Cupen och försäsongsmatcher. 

– Det har varit en bra försäsong, vi har hunnit med mycket matcher, både träningsmatcher och Champions Cup så vi har behövt vara på topp direkt. Vi har även haft en sommar med mycket fysträning, berättar nya lagkaptenen Moa Andersson för Innebandymagazinet.

På minuskontot finns superstjärnan Ida Sundberg som flyttat till Schweiz och unga talangen Frida Hellström som flyttat till Västerås Rönnby. På plussidan har man värvat in Emma Heander, som fått känna på spel i landslaget, Supertalangen Ellen Lundin som dominerade i Allsvenskan och sköt upp Lockerud till SSL samt poängmaskinen och powerforwarden från RIG och juniorlandslaget Ella Zetterstedt. 

– Jag skulle säga att alla har utmärkt sig, de blev värvade till Pixbo för deras egenskaper och jag tycker verkligen att de visar detta både på träning och match. Sen är det svårt att inte nämna Ellen Lundin, trots hennes ålder så kliver hon in i SSL som om hon aldrig har gjort något annat. 

Efter det första och enda SM-guldet säsongen 15/16 har Pixbo tre raka brons och fyra raka silver och de fyra senaste åren är det IKSU/Thorengruppen som gäckat göteborgarna och vunnit finalerna med minst möjliga marginal. Så det är inte så svårt att räkna ut vad målsättningen kommer vara kommande säsong även om Andersson håller låg profil där. 

– Vi kommer vara ett lag som krigar för varandra och vi vill varje träning och match bidra på alla fronter. Vi är även såklart ett revanschsuget lag där vi kommer att kämpa för att uppnå våra mål. 

Trea, tvåa, tvåa, etta och tvåa är Pixbos tabellplaceringar de fem senaste säsongerna och för fem år sedan var det Mora och IKSU som var förre göteborgarna i tabellen annars är det bara Thorengruppen som lyckats komma före Pixbo också. När lagkaptenen får frågan om vilka lag som kommer att hamna närmast före och efter Pixbo i tabellen kommande säsong så svarar hon så här: 

– Svårt att säga när vi inte har börjat säsongen än, men jag skulle säga Thorengruppen över oss och Rönnby under. Varför jag tror det är för att vi är tre lag som har kvar stora delar av förra säsongens lagbygge och kan bygga vidare på det, man kan spelsystem och man vet vilka krav man kan sätta på varandra. 

Vem tror du kommer skapa mest rubriker i Pixbo under säsongens gång?

Axina Pettersson, alltså jag blir så glad av att se henne varje träning och match hon tar nya kliv hela tiden, hon har en mogen spelstil och spelar för klubbmärket, jobbar alltid stenhårt och sätter medspelarna i bra lägen. Det är en toppentjej!

Några andra tankar inför säsongen?

– Kul att det äntligen drar igång, kommer bli en spännande säsong där man inte på förhand kan säga hur den kommer att sluta.

Nya Pixbo får en tuff start direkt på säsongen där de får bekänna färg hur mycket man kommer att sakna Ida Sundberg i försvarsspelet. Superhypade Täby med alla sina supervärvningar kommer på besök till Wallenstam Arena idag. 

– Vi är laddade inför premiärmatchen idag. Vi har haft en bra försäsong med mycket träningsmatcher samt spelat Champion Cup vilket krävde att vi skulle vara på en hög nivå efter försäsongen än vad man är van vid från tidigare säsonger. Vi har en stark trupp i år, där alla ger 100% i allt vi gör så att serien börjar nu känns otroligt kul! Vi är som sagt redo att starta vår resa...

Hur det går i den matchen kan ni läsa om här där Innebandymagazinets damexpert har tippat utgången i premiäromgången.


TV: SSL-tränarna överens - Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad

☑ "Mer utmanad i år" ☑ "Många som jagar honom" ☑ "Sen får han lämna tronen"


 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar premiäromgången i SSL Dam
Plus Tippar: Så slutar premiäromgången i SSL Dam
Tungt avbräck: Wilma Johansson missar premiären
Tungt avbräck: Wilma Johansson missar premiären
Premiärextra: Allt du behöver veta inför SSL - lag för lag
Premiärextra: Allt du behöver veta inför SSL - lag för lag
Den här artikeln handlar om: