Foto t.h: Andreas Joakimson
SSL (Herr)

"Vi gick in i matchen som ett pojklag"

ANNONS

Daniel Kalentun: "Vi var jäkligt ojämna" - Pixbo var illa ute i premiären mot Jönköping.

SSL-premiären i Jönköping slutade till slut med knapp Pixbo-seger efter allt annat än sprudlande spel, framför allt från bortalaget från västkusten.

– Vi gick in i matchen som ett pojklag som trodde vi skulle vinna enkelt. Vi var jäkligt ojämna i 60 minuter, säger Daniel Kalentun i Pixbo till Innebandymagazinet.

Det var Jönköping som tog tag i seriepremiären i Idrottshuset inför 487 (tysta) åskådare. Hemmalaget visade mod, vilja och glöd för att försöka vinna första matchen mot Pixbo sedan säsongen 2021/22.

Hemmalagets Noah Johansson blev premiärmålskytt i SSL 2023/24 och strax efteråt var det Melker Hemmingberg som gjorde 2-0. Det var helt klart Jönköping som startade matchen bäst.

– Det var skrämmande dåligt i första perioden. Utan Jon Hedlund kunde Jönköping haft 6-0 istället för 2-0. I Andra perioden var det lite bättre för oss men slutet sämre och i sista perioden var det upp och ner.

Pixbo som charmade hela innebandy-Sverige i vårens SM-slutspel såg inte ut som en finalkandidat i den första SSL-matchen för säsongen. Känslan var stark att de inte hade rätt tävlingsmod, de uppträdde naivt och valpigt och såg inte alls ut att vara på plats mental hela vägen.

Via 2-0 till Jönköping i den första perioden och 3-5 till Pixbo i den andra perioden var det helt jämnt resultatmässigt efter 40 minuter. Pixbo gjorde i andra periodens mitt fyra mål på fyra minuter innan Jönköping reducerade och även kvitterade till 5-5.

“Alla mål räknas som tur är”

Med starkt målvaktspel från båda målvakterna under tredje perioden stod matchen och vägde innan det tillslut blev ett slumpskott, långt utifrån, från sargen av Oskar Weissbach, sju minuter kvar av matchen som blev matchavgörande målet.

– Alla mål räknas som tur är och det viktigaste med denna match var att få med sig alla tre poängen. Det vi gör bra idag är att vi är starka på bollen, vinner många bollar och lägger mycket bollar på kassen. Framför behöver bli blir ännu mer grisiga.

Innebandymagazinets Christian Svensson som satte betyg på alla spelare i matchen gav dig inget högt betyg i matchen, hur ser du på din egen insats?

– Det finns inget direkt att klaga på men det behöver bli mycket bättre framöver. Jag lovar att vara bättre till nästa match hemma mot Falun om en vecka.

Hur känns det att vara igång med SSL, det blev två favoritsegrar för Pixbo och Linköping när serien tjuvstartade ikväll?

– Såg precis att Linköping vann mot AIK. Linköping är ett bra lag men jag förväntade mig kanske ändå lite mer av AIK. Även om vi nu har två raka segrar i Jönköping mot dem så tycker jag det är en svår match för oss. För två år sedan åkte vi på en storförlust och de brukar göra det svårt för oss.

Vad säger du om debutanten Arvid Äse som först gjorde två assists och sedan fick göra 5-7-målet på en snygg straff?

– Han kämpade på bra. Det är inte lätt att debutera i SSL med högre tempo och bättre motstånd än i allsvenskan. Han gjorde en bra match och vi såg såklart till att han fick behålla bollen som han gjorde mål med.

Pixbo vann i Jönköpings Idrottshus med 5-8 (2-0,3-5,0-3) efter att Linus Nestorsson rullat den sista bollen in i tom bur. Pixbo möter i nästa omgång Falun på hemmaplan medan Jönköping möter Linköping på bortaplan.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Jönköping-Pixbo, spelare för spelare
Betyg: Jönköping-Pixbo, spelare för spelare
Den här artikeln handlar om: