Foto: Melker Axelsson och Per Wiklund
SSL (Dam)

Mardrömsbesked igen för Falustjärnan: "Jag är i chock"

ANNONS

Lovisa Åströms säsong är över innan den hann börja - för andra året i rad.

Falustjärnan Lovisa Åströms säsong tog slut innan den började i fjol. Under en match i Svenska Cupen på försäsongen drog hon av korsbandet och säsongen var över. Åström fick operera sitt knä och rehaben gick bra och hon var tillbaka i full träning igen i våras.

Men olyckan var framme igen under Västerås Floorball Cup för ett par veckor sedan och Åström fick på ånyo lämna planen med knäsmärtor. Backgiganten trodde dock inte att det var så allvarligt denna gång men det visade sig sedan att korsbandet gått av igen i samma knä och att mardrömmen fortsätter. 

– Jag spelade min första match efter 300 dagar sedan operation. Under matchen mot Rönnby skulle jag kliva in i en närkamp och mitt opererade knä vred sig utåt precis innan jag kom in i situationen, jag kände att något hände men trodde inte de var korsbandet igen då de inte kändes som sist, säger en nedstämd Åström till Innebandymagazinet.

Hur känns det att missa även denna säsong? 

– Det är otroligt tråkigt och orättvist, jag har skött min rehab ordentligt, byggt upp mig bra och var fullt redo att kliva in i en säsong!

Innebandymagazinet pratade med Åström i slutet på maj och då berättade hon om att det varit en tuff tid men lärorik, då hon fått bygga upp sig själv både mentalt och fysiskt. Hon berättade också att det jobbigaste var i början när hon insåg att hon inte skulle få spela något på en hel säsong.

Var det lättare att få beskedet denna gång nu när du har erfarenhet av detta, eller var det svårare för att du vet vad som väntar? 

– Det är absolut inte lättare, eftersom jag inte trodde de var korsbandet denna gång är jag i chock, jag har nog inte förstått det än och vet att de kommer ta ett tag innan jag gör det. Självklart är det jobbigt att veta att jag missar hela säsongen och att det är en tuff och lång rehab som ska genomföras men samtidigt vet jag vilken skillnad jag själv ser efter varje pass jag gör och att tiden går väldigt snabbt när operationen väl är gjord! 

Trots den långa rehaben som väntar är Åström fullt inställd på att kämpa sig igenom den minst lika bra som förra gången för att vara redo för spel när nästa säsong sätter igång. 

– Korsbandet är av igen och jag har ånyo en ny skada på menisken, men jag ger inte upp. Operationen genomförs den 2 oktober så jag kommer att vara spelklar till nästa säsong.


TV: SSL-tränarna överens - Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad

☑ "Mer utmanad i år" ☑ "Många som jagar honom" ☑ "Sen får han lämna tronen"


Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: