INFÖR SSL-PREMIÄREN
Foton: Per Wiklund
SSL (Herr)

Sågar premiärmotståndarna: "De är alldeles för dåliga"

ANNONS

Kevin Haglund skapade rubriker när han påstod att han mött Hagunda för sista gången i karriären. Men i premiären är det dags igen.

Kalmarsundsstjärnan Kevin Haglund är missnöjd med förra säsongen då Kalmarsund blev utslagna av Pixbo redan i kvartsfinalen. Han hävdar att det inte alls var bra med tanke på kvalitén i laget och att det är upp till alla i laget att höja sig till kommande säsong. 

Något som han tycker att laget också har gjort under försäsongen som Kalmarsund sprungit igenom obesegrade. Man har bland annat vunnit stort mot både Nykvarn och Mullsjö och spelat lika mot Växjö och Jönköping.   

– Det har sett ganska bra ut med tanke på hur många nya spelare det finns i gruppen. Vi har haft fokus på att få ihop formationer, gruppdynamik och en del organisatoriskt och så vidare. I början så blev det väldigt fint offensivt men nu har vi även fått till det defensivt. Så det känns bra, säger Haglund till Innebandymagazinet.

Något som dock inte har känts bra är Haglunds ena fot som gjorde att han var tvungen att tacka nej till landslaget härom veckan och i helgens dubbelmöte i Svenska Cupen var Haglund bara med på bänken i hemmamatchen. 

– Ja, jag har inte spelat match på ett tag. Jag fick ett litet bakslag på min fot precis innan Finnkampen. Men jag siktar att spela på lördag och jag har kunnat träna på bra i övrigt. Men jag kanske behöver den här veckan med full matchträning innan jag kan uttala mig något om min form. 

Hur stor är chansen att du kommer att spela premiären på lördag?

– Händer det inga konstigheter under veckan så kommer jag att spela premiären. Jag har svårt att se att det skulle strula något mer nu, peppar-peppar.

Det blir en speciell premiär för Haglund då det är Hagunda som kommer på besök. Ett lag som Haglund hävdade att han aldrig skulle behöva möta mer under sin karriär. I den fjärde omgången från slutet förra säsongen så vann Kalmarsund över Hagunda med 8-7 och den efterföljande segerintervjun blev en stor snackis när Haglund sa följande:

– Det var för dåligt idag. Vi kommer bara sudda ut den här skiten. Det var inte mycket som funkade, jag vet inte… man ska inte skylla på något. Men det var en sådan match, vi vann men jag var lite stressade över att vi skulle skänka bort någon pinne här och strula till det för ”Gnaget”, det ville vi inte göra. Det här blir sista matchen mot Hagunda i min karriär, det är skönt.  

Men både Hagunda och AIK klarade sig kvar till slut och istället åkte Dalen och Gävle ur. Så Haglund får stå ut med minst två matcher till mot Hagunda denna säsong.  

– Ja, det trodde jag verkligen inte, att de skulle klara sig kvar. Dalen lyckades ju med det omöjliga att inte ta en poäng på slutet. Så ja, två matcher till får jag väl stå ut med mot Hagunda.

“Mer att Dalen vägrade vinna”

Innebandymagazinet frågade sedan backen Adam Nilbrink i Hagunda om Haglunds uttalande hade gett dem tändvätska till att hålla sig kvar och han svarade då:

– Han är för rolig, alltså. Det känns som att hela hans innebandyspelarkarriär bygger på att vara ute i media och svaja diverse kommentarer. Jag skulle inte säga att det fungerade som tändvätska. Det var lite skrattretande faktiskt.

Ett utspel som Haglund håller med om… i alla fall det andra påståendet. 

– Jag vet inte hur mycket poäng Hagunda tog själva på slutet så någon tändvätska kan det inte ha varit tal om. Det var väl mer att Dalen vägrade vinna. 

Men inför premiären är stridsyxan begraven enligt Haglund, som inte tror på att det kommer bli några extra tuffa dueller mot just Nilbrink nere i sarghörnet. 

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Det brukar vara ganska avslaget när vi möter Hagunda, tyvärr. Men nu är det seriepremiär och vi får försöka göra vårt bästa för att bjuda publiken på en härlig match med många mål framåt.

"Noll procents chans att de håller sig kvar”

Men powerforwarden kan ändå inte hålla sig från att försöka bjuda på lite ny tändvätska när vi frågar honom om Hagundas chanser att klara sig kvar i år.  

– Ja, tänker vi procentuellt så är det noll procents chans att de håller sig kvar, faktiskt. Jag kan ge dem hur mycket tändvätska som helst. Det kommer inte att hjälpa, de är alldeles för dåliga.

Så då blir det en lätt seger i premiären, eller?

– Ja, vi behöver bara fokusera på vårt eget. Vi har inte diskuterat någonting om vilket motstånd det är och så vidare. Vi ska bara se till att bjuda publiken på en underhållande och rolig innebandy.


TV: SSL-tränarna överens - Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad

☑ "Mer utmanad i år" ☑ "Många som jagar honom" ☑ "Sen får han lämna tronen"


Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Stefanssons syrliga svar på piken: "Låter siffrorna tala"
Stefanssons syrliga svar på piken: "Låter siffrorna tala"
Slutgiltiga tippningen: Så slutar SSL 2023/24
Plus Slutgiltiga tippningen: Så slutar SSL 2023/24
Betyg på alla 314 spelare i SSL Herr - lag för lag
Plus Betyg på alla 314 spelare i SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: