Foto: Magnus C Lydahl
Internationellt

Svenska SSL-målvaktens succé - i Lettlands landslag

ANNONS

Släppte bara in ett mål när Lettland vann mot Schweiz.

Målvakten Pontus Zarins blir en stor nyckelspelare för Karlstad under nykomlingssäsongen i SSL som startar om en vecka. Och han är i god form. Tack vare att hans morfar är från Lettland, och de nya reglerna från Internationella Innebandyförbundet, har keepern fått möjlighet att spela i Lettlands landslag.

I helgens fyrnationsturnering blev det landslagsdebut i en mycket tuff uppgift mot toppnationen Schweiz. Lettland vann med 2-1 efter att Zarins räddat 24 av 25 skott.

– Det var absolut en bra match, väldigt kul! Det var skönt med en bra start för egen del och att framför allt att vinna mot Schweiz, som vi främst jagar i världsrankingen, säger Pontus Zarins till Värmlands Folkblad.

Nästa herr-VM spelas om 15 månader i Malmö och Pontus Zarins har verkligen stärkt sina aktier.

– Huruvida jag ska ha en plats där och då tror jag är för tidigt att säga just nu. Jag tycker de andra målvakterna som fått chansen i landslaget är väldigt duktiga. Sen tror jag inte turneringen har försämrat mina chanser, men mycket kan hända på vägen. Det är även långt till nästa samling (VM-kvalet med start i januari), men skönt att ha fått en bra start.


TV: SSL-tränarna överens - Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad

☑ "Mer utmanad i år" ☑ "Många som jagar honom" ☑ "Sen får han lämna tronen"


 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: