Foto: Andreas Joakimson
Allsvenskan norra

Därför har Alexander Rudd missat hela försäsongen

ANNONS

Alexander Rudd: "Jag börjar bli väldigt less"

Ikväll inleds säsongen på allvar för Gävles herrar när de kliver in i Svenska Cupen mot Storvreta. Det gör de utan den före detta Storvretastjärnan Alexander Rudd, som har varit borta hela försäsongen.

– Jag har haft problem med axeln sedan i juni, jag ramlade och gjorde illa axeln i somras. Sedan dess har jag gjort en frivillig träning på försäsongen och en riktig innebandyträning med nya tränaren Viktor Matsenius, säger Rudd till Gävle Dagblad.

Istället för innebandy har det blivit mycket löpträning. Men det finns en förhoppning om att vara tillbaka till premiären.

– Det har varit jobbigt, mest för att det inte blir bättre. Det tar så lång tid. Jag trodde det skulle gå snabbt, det är bara en axel. Det har gått juni, juli, augusti. Jag har bara löpt, som sagt, jag börjar bli less på det.

Det kryllar av matcher och derbyn i Svenska Cupen ikväll och under hela helgen. Spana in vilka matcher som spelas här.  Sändningar hittar du på Sportbladet.


TV: Damlandslagets första förlust någonsin mot Tjeckien

Se straffläggningen mellan Sverige och Tjeckien från Euro Floorball Tour.


Matchrapporter: Sebastian Ahlström gjorde två mål när Tyresö Trollbäcken vann mot Gävle GIK Storvreta besegrade Gävle GIK i Svenska Cupen Omgång 2 herr Storvreta kopplade grepp om Gävle GIK – efter seger med 11-0 Gävle GIK:s seger spiken i kistan för Dalen – som åker ur serien Mullsjö utklassade Gävle GIK på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: