#ib24silly
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

VM-meriterade forwarden har tagit en paus: "Behövde lite avstånd"

ANNONS

Frida Mainz Olsson berättar om sina framtidsplaner.

Malmö drabbades av ett tungt spelartapp inför förra säsongen när det stod klart att Frida Mainz Olsson skulle lämna Skånelaget för första gången sin karriär. Forwarden debuterade i SSL med Malmö säsongen 2015/16 och gjorde totalt 155 matcher och 87 poäng för klubben, i grundserie och slutspel.

Nästa klubbadress blev schweiziska storklubben Kloten Dietlikon Jets, men tiden där blev kortvarig för 24-åringen som lämnade efter bara åtta matcher.

Nu är framtiden oviss för forwarden som spelade VM med Danmark 2021.

– Efter att jag flyttat hem kände jag att jag behövde lite avstånd från allt kring innebandy och kunna landa ordentligt här hemma igen. I samband med det avslutade jag även mina studier i våras och lade all krut på det och jobb vilket gjorde att jag inte riktigt hann tänka så mycket på just innebandyn och vad jag ville göra i framtiden, säger Mainz Olsson till Innebandymagazinet.

– Innebandyn har alltid varit en så pass stor del av mitt liv och jag kommer nog aldrig någonsin kunna utesluta en eventuell comeback även om jag för tillfället har valt att prioritera annat.

Hon beskriver sedan sin tidigare klubb Malmö som “en familj”.

– Att få spela med dem igen är självklart något jag tänker på varje dag. Man kan ju inte rå för att sakna lagsammanhållningen och känslan att få spela och träna med laget.

Enligt Mainz Olsson är det bara tiden som kan utvisa huruvida hon väljer att plocka fram klubban igen eller ej.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: