#ib24silly
Fiilip Grapne.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Gör prestigevärvning – tar in toppback från allsvensk rival

ANNONS

Tyresö Trollbäcken värvar från Järfälla Bele: "Jag har försökt ett par säsonger men utan lycka"

Tyresö Trollbäcken – nykomlingar i Allsvenskan Norra – presenterar nu sitt sjunde nyförvärv inför kommande säsong då man plockar in Filip Grapne från Järfälla Bele.

Grapne är ett meriterat namn som gjort många säsonger i Allsvenskan. På meritlistan finns också 19 SSL-matcher, detta i Visbys tröja 2019/20. Andra klubbadresser inkluderar Duvbo och Djurgården.

– Jättekul att få in en hungrig Fille i laget. Jag har försökt ett par säsonger men utan lycka. Att vi nu kan täppa till den sista backplatsen i truppen med honom känns riktigt bra, säger Tyresö Trollbäckens sportchef Emil Schönhoff till klubbens Instagram och fortsätter:

– Fille är en stark, bollskicklig back med bra fart under fötterna, en rutinerad ledare med rejäl vinnarskalle. Nu är Fille i slutet på sin rehab och när den är klar kommer vi få in en rejäl förstärkning till vår redan starka backsida från en av dom främsta i serien.

Glenn Wiman, som är sportchef i Järfälla Bele, berättade för Innebandymagazinet i somras att man jobbade på en förlängning med den 31-åriga backen, men så blir alltså inte fallet.

Tyresö Trollbäcken har under sommaren förlängt kontrakten med nyckelspelare som Patrik Kareliusson, Daniel Kügerl, Patrik Schantz och Andreas Beckius. Stockholmarna har också tagit in meriterade namn som Daniel Gonzalez Palm, Robin Wiregård och Alexander Dahlberg.

Tyresö Trollbäcken silly season 2023

Klara in:

Robin Wiregård, forward (Tullinge)

Jonathan Viklund, forward (egna leden)

Sebastian Svensson, målvakt (AIK, lån)

Alexander Dahlberg, forward (Hagunda)

Hampus Wallert, forward (Salem)

Daniel Gonzalez Palm, center (Älvsjö)

Andreas Briselius, tränare (Hässelby)

Joel Weiss, assisterande tränare (Hässelby)

Filip Grapne, back (Järfälla Bele)

Klara ut:

Wille Alfredson, back (klubb oklar)

Daniel Söderström, tränare (klubb oklar)

Anton Ehlin, assisterande tränare (klubb oklar)

Alexander Rönnlund, forward (klubb oklar)

Filip Bjurkell, forward (Värmdö)


 


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: