EURO FLOORBALL TOUR
Foto: Per Wiklund och IFF
Landslaget

21-åringen drömmer om sista guldet till sin samling

ANNONS

Vid 21 års ålder har Thorengruppen-stjärnan vunnit nästan allt som går att vinna men hon har ett stort mål kvar.

Med lite drygt tre månader kvar till VM i Singapore laddar damlandslaget upp med att spela Euro Floorball Tour (EFT) i helgen mot de tre största konkurrenterna. Sverige har med sig sex spelare till EFT som inte spelat något VM tidigare och en av dem är Thorengruppens Nellie Öhgren. 21-åringen har varit med på alla tre landslagssamlingar detta år men detta blir hennes första EFT. 

– Det känns jättekul att få spela med de bästa spelarna i landet och att få möta toppnationerna för första gången, säger Öhgren till Innebandymagaziet.

De tre stora konkurrenterna som väntar är Schweiz, Finland och Tjeckien och det är även i den ordningen som Sverige möter dem fredag, lördag och söndag. Och Öhgren har ett land som hon ser fram emot lite extra att möta. 

– Det ska bli kul att spela mot alla tre, men det är klart att Finland är väl av tradition något extra att möta.

Du har varit uttagen till alla tre samlingar i år. Vad tror du om dina chanser att ta en plats i VM-truppen?

– Superkul att jag blivit uttagen till det tre senaste samlingarna. Men det gäller att jag nu går in och visar vad jag kan bidra med i dessa sammanhang för det är tuff konkurrens. Men det är ett mål jag har.

Hur skulle du beskriva din roll i landslaget?

– Jag tar den rollen och positionen jag får tilldelad och gör mitt 100 därifrån!

Nellie Öhgren har haft en smått fantastisk SSL-karriär än så länge. Hon har spelat två säsonger plus ett slutspel och fått maxutdelning med tre SM-guld. Hon har även hunnit med att vinna Champions Cup och Svenska Cupen av bara farten. Att hon skulle har tre SM-guld som 21-åring var något hon aldrig trodde skulle vara möjligt som ung junior i Sandåkerns SK. 

– När jag var liten i Sandåkern SK kanske man inte riktigt hade hunnit tänka så långt mer än att jag alltid har brunnit för innebandyn och alltid ville vinna. Men sen i tidiga tonåren när jag började i IKSU:s ungdomslag så började de drömmarna komma när man satt och kollade på IKSU:s A-lag. 

Hur skönt skulle det vara att få lägga till ett VM-guld till den samlingen i december?

– Självklart skulle det vara en dröm!


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS
Du kanske även vill läsa:
Förbundskaptenen: "Aldrig har sett en spelare med de skillsen"
Förbundskaptenen: "Aldrig har sett en spelare med de skillsen"
Den här artikeln handlar om: