Foto: Per Wiklund
Krönika
Lisa Carlsson kan snart vara bäst i världen
ANNONS

TV+TEXT: Se stjärnans drömmål i Västerås Floorball Cup.

Flera SSL-lag mäter just nu sina krafter i Västerås. Söndagen bjuder på en bronsmatch mellan Falun och Karlstad 13.30, och final mellan Rönnby och Täby 16.00, matcherna sänds på Innebandy.tv.

Finalen är intressant med tanke på att det har varit mycket spekulationer kring vilka som kommer vara bäst av just Rönnby och Täby, de två stora utmanarna till toppfavoriterna Thorengruppen och Pixbo, i SSL den här säsongen. Men också spännande att se Karlstad efter alla krisrubriker de senaste veckorna.

Täby har många stjärnor efter sina flertalet prestigevärvningar. Men fortfarande finns det en tydlig nummer ett i truppen. Julia Croneld beskrev hennes lagkamrats stjärnstatus bäst nyligen i samband med Swedish Floorball Open i Västervik: ”Vi delar ju oftast rum. Varje gång innan vi ska lägga oss måste jag släcka ner, tända lampan och säga ”nuuuummer 44, Liiiisaaa Caaaarlsson - varje natt”.

Bland alla landslagsspelare i toppnationerna finns det några som sticker ut extra med sin pondus och jag tycker att Lisa definitivt är en av dem. Nu när Täby väntas bli en topputmanare så tänker jag att hon kan få den sista skjuts som krävs för att man ska börja prata om henne som bäst i världen. Gör hon ett starkt VM i Singapore, följt av ett bra slutspel våren 2024, så tror jag hon ligger riktigt bra till närmaste åren.

Varför tar jag upp det just nu? Lisa Carlsson glänser i helgen. I Täbys vinst mot Karlstad låg hon bakom hälften av målen, 3+1, och 8-3-målet var extra vackert där hon tog fart på högerkanten och sprätte upp bollen i bortre krysset. Se klippet nedan.

Den här artikeln handlar om: